Θεσσαλονίκη: «Βάφτηκε» κόκκινος ο Θερμαϊκός

Κόκκινος «βάφτηκε» για μία ακόμη φορά ο Θερμαϊκός κόλπος σήμερα στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας του φαινομένου της «ερυθράς παλίρροιας», η οποία έκανε την εμφάνισή της στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, δημιουργώντας μεγάλες κοκκινωπές κηλίδες.

Θεσσαλονίκη: «Βάφτηκε» κόκκινος ο Θερμαϊκός
1'

Το συγκεκριμένο φαινόμενο προκύπτει από τη ραγδαία ανάπτυξη μονοκύτταρων φωτοσυνθετικών οργανισμών που κατατάσσονται στο φυτοπλαγκτόν, δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Φυτιάνος.

«Μας 'επισκέπτεται' (το φαινόμενο) δύο φορές τον χρόνο: την άνοιξη και το φθινόπωρο, διαρκεί δύο με τρεις εβδομάδες και θα κάνει τον κύκλο του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φυτιάνος. Σημείωσε, δε, ότι η πρώτη φορά που εμφανίστηκε η ερυθρά παλίρροια στον Θερμαϊκό ήταν το 1988.

Οι επιπτώσεις της «ερυθράς παλίρροιας» είναι η έντονη δυσοσμία για όσους κάνουν βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, η αισθητική ενόχληση εξαιτίας της απόχρωσης του νερού, αλλά και οι οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί στον πρωτογενή τομέα, όπως τα αλιεύματα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα