Μαζική η συμμετοχή των γιατρών του Ρεθύμνου στα συλλαλητήρια

Μια από τις πιο μαζικές απεργίες του Νομού Ρεθύμνης, αναμένεται να είναι αυτή των γιατρών, η οποία θα γίνει αύριο και μεθαύριο…
1'

Μια από τις πιο μαζικές απεργίες του Νομού Ρεθύμνης, αναμένεται να είναι αυτή των γιατρών, η οποία θα γίνει αύριο και μεθαύριο.

Όπως ανακοινώθηκε, το σύνολο των γιατρών από τη δημόσια υγεία και τους ιδιώτες όλων των ειδικοτήτων θα συμμετάσχουν στην αυριανή και μεθαυριανή πανελλαδική απεργία. Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι γιατροί του Ρεθύμνου, είναι πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν τις αλλαγές σε δημόσια και ιδιωτική υγεία, δεν θα περάσουν.

Η ανακοίνωση των γιατρών του ΕΣΥ Ρεθύμνου, αναφέρει: «Οι αλλαγές που προσανατολίζεται η κυβέρνηση καταργούν το κράτος πρόνοιας, εμπορευματοποιούν τα κοινωνικά αγαθά χωρίς δικλείδες ασφαλείας για τους μη έχοντες, συρρικνώνουν το δημόσιο τομέα της υγείας».

Από την πλευρά του, ο ιατρικός σύλλογος Ρεθύμνου απορρίπτει το κυβερνητικό σχέδιο για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ) και το χαρακτηρίζει «απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού και του ιατρικού έργου».