Ανοιχτά ζητήματα στην «απελευθέρωση» των δικηγόρων

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω απελευθέρωση επαγγελμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι...
1'

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω απελευθέρωση επαγγελμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές) μελετά το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως δήλωσε ο κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα για το θέμα αυτό, καθώς έχουν διατυπωθεί ορισμένες ενστάσεις.

Ωστόσο ένα άλλο σοβαρό ζήτημα, που συνδέεται με την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου, είναι αυτό της ταχείας εκκαθάρισης δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών δικαστικών φορολογικών υποθέσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου για το θέμα αυτό έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών (πρότυπες δίκες), εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι, θα είμαστε συνεπείς με τα χρονοδιαγράμματα.

Σημειώνεται ότι, η Τρόικα έχει ζητήσει την εκκαθάριση όλων των δικαστικών φορολογικών υποθέσεων μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Πάντως, στις προθέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης είναι κάθε τρίμηνο να ανακοινώνεται η πορεία των εν λόγω υποθέσεων κάτι το οποίο δεν έχει ζητήσει η Τρόικα.