Φρίκη στην Κω: Τον βίασε με ένα μπαστούνι του κρίκετ

Σάλος έχει προκληθεί στην Κω από την υπόθεση βιασμού που αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
1'

Ο κατηγορούμενος, ένας 30χρονος υπήκοος Πακιστάν θα καθήσει στο εδώλιο με την κατηγορία του βιασμού ενός συμπατριώτη του, πριν από εννέα χρόνια.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στις 10 Νοεμβρίου 2008, στο Αστυνομικό Τμήμα Αντιμάχειας ο 37χρονος τότε αλλοδαπός Πακιστανικής καταγωγής. Όπως είπε στους αστυνομικούς, το προηγούμενο βράδυ, ο 18χρονος τότε Πακιστανός που κατοικεί στην Καρδάμαινα της Κω, μετά από διένεξη λόγω προσωπικών διαφορών που είχαν, τον ακινητοποίησε και χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο μπαστούνι που χρησιμοποιείται για το άθλημα κρίκετ, ενήργησε παρά φύση ασέλγεια σε βάρος του, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Ο νεαρός είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2008 και είχε παραπεμφθεί σε δίκη στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κω κατηγορούμενος για βιασμό, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ήταν ανήλικος.

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται από το δικαστήριο Ανηλίκων στις 5 Νοεμβρίου 2015 ωστόσο διαπιστώθηκε ότι κατά την τέλεση του αδικήματος ο κατηγορούμενος είχε συμπληρώσει τα 18 του χρόνια (τον Αύγουστο της χρονιάς εκείνης, ενώ το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 2008). Έτσι το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο και παρέπεμψε την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Με απόφαση του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 13 Μαρτίου 2017 στην Ρόδο.

Σχετικές ειδήσεις