Ποιοι ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν

Πρωτεύουσα των εξελίξεων μετατρέπεται λόγω ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη! Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στη συμπρωτεύουσα που εδώ και λίγα 24ωρα βρίσκεται σε κόκκινο συναγερ
3'

Πρωτεύουσα των εξελίξεων μετατρέπεται λόγω ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη! Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στη συμπρωτεύουσα που εδώ και λίγα 24ωρα βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό εξαιτίας των εκατοντάδων πολιτών που αναμένεται να πολιορκήσουν το κέντρο της πόλης.

Η παρουσία του πρωθυπουργού και κυβερνητικού κλιμακίου, αποτελεί «κόκκινο πανί» για χιλιάδες συνδικάτα που αντιδρούν στις εξαγγελίες για την εργασιακή εφεδρεία και την κατάργηση φορέων του Δημοσίου.

Αύριο Σάββατο 10 του μήνα, η πόλη του Θερμαϊκού θα θυμίζει καζάνι που βράζει με έξι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, μερικές από τις οποίες θα ενωθούν και θα καταλήξουν στην «κόκκινη ζώνη» που έχει στηθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Επιπλέον, οι «Αγανακτισμένοι» δεν μένουν άπραγοι καθώς έχουν προγραμματίσει τρεις προσυγκεντρώσεις, ολοκληρώνοντας το ήδη βεβαρημένο σκηνικό των φετινών κινητοποιήσεων της ΔΕΘ.

Προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων, για πρώτη φορά η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού θα δοθεί στην Αποθήκη 3 του λιμανιού, αντί στο Βελλίδειο. Μάλιστα, ο Γ. Παπανδρέου δεν θα περιηγηθεί στα περίπτερα της ΔΕΘ.

Μια πόλη «Αγανακτισμένων»

Πραγματική έκπληξη, μάλλον δυσάρεστη, θα είναι για τις αστυνομικές αρχές ο όγκος των μελών του κινήματος των Αγανακτισμένων» που θα πραγματοποιήσουν ταξίδι-αστραπή στη Θεσσαλονίκη από Αθήνα αλλά και άλλες επαρχιακές πόλεις.

Εν αναμονή πάντως της πορείας τους, την αυλαία των συγκεντρώσεων ανοίγουν οι ίδιοι οι… αστυνομικοί και γενικότερα τα Σώματα Ασφαλείας με πορεία σήμερα στις 17:30 νωρίς το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Αύριο Σάββατο, οι «Αγανακτισμένοι» πλημυρίζουν πλατείες και κεντρικές οδούς ενώνοντας τις φωνές τους κατά των σκληρών κυβερνητικών μέτρων.

Το «γλέντι» ξεκινά στις 15:00 το μεσημέρι με 3 προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και στον Λευκό Πύργο) και στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς το Βελλίδειο.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες αναμένεται να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο «αποκλεισμού της ΔΕΘ».

Στις 15:30 της ίδιας ημέρας, οι αυτοκινητιστές ζεσταίνουν τις μηχανές τους σε διάφορες πόλεις της χώρας. Οι ιδιοκτήτες ταξί, συγκεντρώνονται στο «Ιβανώφειο» επί της οδού Αγίου Δημητρίου ενώ τρεις ώρες αργότερα, δηλαδή στις 18:00 το απόγευμα, θα κινηθούν σε πορεία με κατεύθυνση το Βελλιδειο.

Μισή ώρα αργότερα, στις 18:30, το ΠΑΜΕ πάει πλατεία Αριστοτέλους ενώ λίγο νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου. Δυναμικό παρόν αναμένεται να δώσουν και οι φίλαθλοι του Ηρακλή στο «Κατσάνειο» αθλητικό κέντρο.

Στην ατζέντα των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αντεξουσιαστές καθώς και ανεξάρτητα εργατικά σωματεία.

Και φυσικά όλοι και όλα, θα βρίσκονται υπό έναν ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό που θα αποτελείται τουλάχιστον από 5000 ένστολους. Στο μεταξύ, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, καλεί τους καταστηματάρχες να κατεβάσουν ρολά υπό το φόβο επεισοδίων.