Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Την άσκηση ποινικής δίωξης για τρία κακουργήματα σε βάρος 23 ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, προτείνει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών...
1'

Την άσκηση ποινικής δίωξης για τρία κακουργήματα σε βάρος 23 ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, προτείνει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου.

Ύστερα από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση, η εισαγγελέας εισηγείται με πολυσέλιδη πορισματική αναφορά της προς τον Οικονομικό Εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, τη δίωξη 23 ατόμων αλλά και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για άλλους 15.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες για τις οποίες ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης, αφορά στα κακουργήματα της δωροδοκίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και τις απιστίας και μάλιστα σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων τύπου 214 για τις ανάγκες του Πολεμικού ναυτικού, είχαν κληθεί και δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου 38 μη πολιτικά πρόσωπα, κυρίως πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στρατιωτικοί, μέλη επιτροπών αξιολόγησης που είχαν συσταθεί για την προμήθεια των υποβρυχίων, αλλά και ιδιώτες.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης από τον Οικονομικό Εισαγγελέα, κ. Πεπόνη, θα κριθεί εάν συντρέχουν λόγοι απαγόρευσης και σε ποια άτομα, εξόδου από τη χώρα.