Οξεία αντίδραση για την πτώχευση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Η είδηση της υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα των Ναυπηγείων Σύρου, θυγατρικής των Ναυπηγείων Ελευσίνας, λόγω προβλήματος ρευστότητας αιφνιδίασε του
1'

Η είδηση της υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα των Ναυπηγείων Σύρου, θυγατρικής των Ναυπηγείων Ελευσίνας, λόγω προβλήματος ρευστότητας αιφνιδίασε τους εκατοντάδες εργαζόμενους.

Ήδη ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας με τελικό προορισμό το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ζητήσουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό ώστε να δοθεί μια βιώσιμη λύση.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει στον υπουργό Οικονομικών τα αιτήματα τους.

Νωρίτερα, η πορεία έχει «εγκλωβιστεί» λίγα μέτρα από το υπουργείο, στην οδό Νίκης από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που εμποδίζουν τους απεργούς να πλησιάσουν. Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι…

Οι περίπου 730 εργαζόμενοι, αρνούνται να δεχτούν την απόφαση αυτή που πάρθηκε από τη διοίκηση του ομίλου Ταβουλάρη και αναζητούν ευθύνες από τη κυβέρνηση.