Πτώση ζήτησης ρεύματος τον Αύγουστο

Ιδιαίτερα σημαντική πτώση 11,11% της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος...

Πτώση ζήτησης ρεύματος τον Αύγουστο
1'

Ιδιαίτερα σημαντική πτώση 11,11% της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκε τον φετινό Αύγουστο σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ενώ στο 8μηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου η υποχώρηση της ζήτησης διαμορφώθηκε στο 3%.

Όσον αφορά στους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο για την μείωση της κατανάλωσης σε πρώτη θέση είναι η δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τόσο τα νοικοκυριά όσο και πλήθος επιχειρήσεων. Οι καλές καιρικές συνθήκες συνέβαλαν και αυτές αφού η χρήση κλιματιστικών δεν ήταν απαραίτητα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν σε σχέση με άλλες χρονιές.

Η μείωση της κατανάλωσης τον περασμένο μήνα ήταν 8,9 % για τις μεγάλες βιομηχανίες και 11,7 % για νοικοκυριά όπως και τις μικρές επιχειρήσεις .Στο 8μηνο αντίστοιχα οι μεγάλες επιχειρήσεις εμφάνισαν άνοδο της κατανάλωσης κατά 5,9 % και οι λοιπές χρήσεις πτώση 3,9 %.

Αυξημένη ωστόσο κατά 45 % είναι η παραγωγή των μονάδων φυσικού αερίου και κατά 20 % οι ανανεώσιμες πηγές (αιολικά, φωτοβολταϊκά).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή