Έρευνα –ράπισμα σε Ραγκούση για τα ταξί

Στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο υπουργό Γ.Ραγκούση επιρρίπτει την ευθύνη για το αδιέξοδο στο θέμα των ταξί, η πλειονότητα των πολιτών…

2'

Στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο υπουργό Γ.Ραγκούση επιρρίπτει την ευθύνη για το αδιέξοδο στο θέμα των ταξί, η πλειονότητα των πολιτών, ενώ παράλληλα τάσσεται κατά της συγκεντροποίηση της δραστηριότητας των ταξί από μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα.

Σύμφωνα με συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρία MARC,, το 80,4% δήλωσε ότι η αναστάτωση από τη διαμάχη υπουργείου - επαγγελματιών θα μπορούσε να αποφευχθεί με διάλογο και συνεννόηση.

Στο ερώτημα για το ποιος είχε δίκιο στην "κόντρα" υπουργείου - ιδιοκτητών ταξί το 65,4% θεωρεί ότι κάθε πλευρά έχει το δίκιο της, ωστόσο το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι το δίκιο είναι με το μέρος των ιδιοκτητών ταξί και ότι πρέπει να αντιδράσουν μέχρι να δικαιωθούν είναι διπλάσιο εκείνων που παίρνουν το μέρος της Κυβέρνησης (22,2% έναντι 11,1%).

Σε ποσοστό 17,4% οι ερωτηθέντες επιθυμούν να παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς έναντι 14,3% που επιθυμεί την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου. Επίσης σε σχέση με τον αριθμό των ταξί σε κυκλοφορία, το 51% δηλώνει ότι πρέπει να παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Το 30% περίπου επιθυμεί μείωση του αριθμού των ταξί ενώ μόλις το 10% επιθυμεί αύξηση.

Σε σχέση με το κόμιστρο, το 47% θεωρεί ότι είναι ακριβό, το 42% ότι κινείται σε λογικά επίπεδα και μόνο το 6,6% ότι είναι φθηνό. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (66%) επιθυμεί το κόμιστρο να καθορίζεται από το κράτος, όπως σήμερα, ενώ το 26% επιθυμεί ελεύθερη διαπραγμάτευση.

Στην ερώτηση πόσο συχνά χρησιμοποιούν ταξί, πάνω από το 20,5% χρησιμοποιεί ταξί για τις μετακινήσεις του πάνω από μια φορά την εβδομάδα. Αντίστοιχο ποσοστό (19,5%) χρησιμοποιεί ταξί 1-2 φορές το μήνα, ενώ το 35% σε μικρότερη συχνότητα. Το 25% δεν χρησιμοποιεί ταξί για τις μετακινήσεις του. Ωστόσο, η χρήση των υπηρεσιών ταξί έχει μειωθεί κατά τα τελευταία 1-2 χρόνια, καθώς το 45% δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί αραιότερα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή