Για κακούργημα ο πρώην αντιπρόεδρος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας...

Για κακούργημα ο πρώην αντιπρόεδρος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας
1'

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Νίκου Λογοθέτη.

Η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων αφορά - κατά το κατηγορητήριο - στην υποκλοπή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του πρόεδρου της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση του κ. Γεωργίου ο οποίος κατήγγειλε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος, Νίκος Λογοθέτης, παρακολουθούσε την ηλεκτρονική του αλληλογραφία από τον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ο οποίος παραπέμφθηκε ήδη να απολογηθεί σε Τακτικό Ανακριτή, αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι οποιοσδήποτε μπορούσε να έχει πρόσβαση στον Η/Υ.

Μάλιστα, ο κ. Λογοθέτης με μηνυτήρια αναφορά του, καταγγέλλει ότι κάποιοι έχουν «μαγειρέψει» το έλλειμμα της χώρας για το 2009.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
16:35ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Νεμέα