Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες σε δασική έκταση στην Αγία Ειρήνη, Κεφαλονιάς.
1'

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ - Ο ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το inkefalonia.gr λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Αυτή την στιγμή επιχειρούν 7 οχήματα της πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες, εθελοντές δασοπυροσβέστες της ΕΟΔ Ελειού – Πρόννων, τα δύο Πεντζετέλ που υπάρχουν στο νησί.

'Oπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, συνδράμουν και από αέρος έξι αεροσκάφη, τέσσερα καναντέρ και δύο πετζετέλ, ενώ αναμένεται και η επιπλέον συνδρομή εννέα πυροσβεστών από το Πεζοπόρο τμήμα της Δυτικής Ελλάδος.

Η φωτιά σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο, εξελίσσεται αυτή την ώρα σε δασική έκταση, ενώ δεν απειλούνται κατοικίες. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε γρήγορα να την περιορίσουμε» δήλωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων.

Η Αγία Ειρήνη βρίσκεται κοντά σε μερικά από τα πιο τουριστικά μέρη της Κεφαλονιάς, όπως τη Σκάλα, τον Πόρο, αλλά και το χωριό Τζανάτα, στην ενδοχώρα.

Σχετικές ειδήσεις