Πρωτοφανές! «Κουκουλοφόροι» της αντιτρομοκρατικής σε δικαστική αίθουσα

Κατά τη διάρκεια της δίκης της Τουρκάλας Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ η οποία κατηγορείται...

Πρωτοφανές! «Κουκουλοφόροι» της αντιτρομοκρατικής σε δικαστική αίθουσα
1'

Την άμεση αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε προκάλεσε η παρουσία βαριά οπλισμένων «κουκουλοφόρων» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της δίκης της Τουρκάλας Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ η οποία κατηγορείται ότι διοργάνωνε εκδηλώσεις και συγκέντρωνε χρήματα δήθεν προς το σκοπό ενίσχυσης της οργάνωσης DHKP- C, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την Τουρκία.

Παρά την έντονη διαφωνία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να μην εκδοθεί στη Γερμανία η Τουρκάλα, αφού οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται δεν έχουν ποινική απαξία και τα Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης με τα οποία ζητείται η παράδοσή της είναι αόριστα, εν τούτοις ο Άρειος Πάγος με πλειοψηφία 4-1 αποφάσισε ότι πρέπει να εκδοθεί στη Γερμανία, υπό τον όρο να μην εκδοθεί στη συνέχεια στην Τουρκία ή σε Τρίτη χώρα.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στο 5ο Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, η Τουρκάλα έφερε αρχικά τις χειροπέδες πισώπλατα, αλλά κατόπιν έντονης διαμαρτυρίας του δικηγόρου της, οι «κουκουλοφόροι» της αντιτρομοκρατικής πέρασαν τις χειροπέδες μπροστά.

Το γεγονός ότι η κατηγορούμενη φορούσε χειροπέδες καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης και με την παρουσία βαριά οπλισμένων ανδρών της αντιτρομοκρατικής, χαρακτηρίστηκε πρωτόγνωρο στα δικαστικά δρώμενα.

Για το λόγο αυτό ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες προανήγγειλε τη διερεύνηση του θέματος, καθώς από το νόμο απαγορεύεται ο κατηγορούμενος να φορά χειροπέδες μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή