Μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία

Έξι υπουργεία βρίσκονται σε κλοιό εργαζομένων...
2'

Με καταλήψεις σε κτίρια υπουργείων αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.

Από τις 07:00 το πρωί βρίσκεται υπό κατάληψη το υπουργείο Οικονομικών, ενώ άλλα 4 υπουργεία βρίσκονται σε κλοιό εργαζομένων.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου επιχείρησε να μπει στο υπουργείο, με τους συγκεντρωμένους να του απαγορεύουν την είσοδο, αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει.

Συγκεκριμένα, διαδηλωτές βρίσκονται στο υπουργείο Εσωτερικών στη Βασ. Σοφίας, στο Δικαιοσύνης στη λεωφόρο Μεσογείων, στο υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη, στο υπουργείο Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας στην οδό Νίκης,και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Έληξαν λίγο πριν τις 11:30 οι καταλήψεις στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Στα υπόλοιπα υπουργεία που τελούν υπό κατάληψη, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ έχει διατυπωθεί και η πρόταση να παραταθούν, ώστε η διάρκειά τους να συμπεριλάβει χρονικά και τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για περαιτέρω μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και τις μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα.

«Θεμιτό το δικαίωμα της διαμαρτυρίας είναι καλό όλοι να έχουμε μία συναίσθηση που βρίσκεται η χώρα μας» τόνισε νωρίτερα το πρωί μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Κατά των καταλήψεων τάχθηκε ο Νίκος Δένδιας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, αναφέροντας ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να παρεμποδίζει όσους θέλουν να εργαστούν.

Διαβάστε επίσης: Αποκλεισμένο και πάλι το υπουργείο Οικονομικών