Τελευταία ημέρα για την απογραφή των συνταξιούχων

Λήγει την Παρακευή 30 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ
1'

Λήγει την Παρακευή 30 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ και σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος δεν θα δοθεί παράταση.

Οι συνταξιούχοι, έχοντας μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη. Επίσης μαζί τους πρέπει να έχουν και τον ΑΜΚΑ, (εκδίδεται από τα ΚΕΠ ή στα γραφεία ΑΜΚΑ των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση -θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής- να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου και όχι στην τράπεζα, από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που δεν θα έχουν απογραφεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα λάβουν τη σύνταξη του Οκτωβρίου 2011, καθώς και των επόμενων μηνών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκ νέου έναρξη καταβολής της σύνταξής τους, είναι η απογραφή τους.