«Χαστούκι» της Κομισιόν στην Ελλάδα: Εφαρμόστε τις αποφάσεις της ΕΕ για την ασφάλεια

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη (4/10) ότι απευθύνει αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα, επειδή δεν μετέφερε πλήρως τις λεγόμενες «αποφάσεις Prum» που δίνουν τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη να ανταλλάσσουν γρήγορα πληροφορίες σχετικά με το DNA, τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα εθνικά στοιχεία ταξινόμησης οχημάτων, και αποτελούν σημαντικό στοιχείο του ευρωπαϊκού θεματολογίου για την ασφάλεια.
«Χαστούκι» της Κομισιόν στην Ελλάδα: Εφαρμόστε τις αποφάσεις της ΕΕ για την ασφάλεια
1'

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή απέστειλε στις ελληνικές αρχές την πρώτη προειδοποιητική επιστολή τον Σεπτέμβριο του 2016. Έκτοτε, η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πλήρως τα αναγκαία μέτρα όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών για το DNA και τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία αξιολόγησης όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την ταξινόμηση οχημάτων. Η Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να ολοκληρώσει γρήγορα τη διαδικασία για την πλήρη συμμόρφωσή της με τις νομικές υποχρεώσεις που υπέχει.

Η Ελλάδα έχει πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει. Μετά τη λήξη αυτής της προθεσμίας, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή