«Πόλεμος» δικαστών – δικηγόρων για την Τρόικα

Στα άκρα η σύγκρουση δικαστών-δικηγόρων για την επίσκεψη των ελεγκτών στην Ευελπίδων...
1'

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ των δικαστών και των δικηγόρων με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της Τρόικα στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Οι δικαστές απαντώντας στην επίθεση, που εξαπέλυσε η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος εναντίον τους, κάνουν λόγο για θέση κατ’ επιεική χαρακτηρισμό, ατυχή και απαξιωτική κατά περιεχόμενο, και ελλιπή ως προς την πληροφόρηση.

«Οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί είτε δια των εκπροσώπων τους είτε οι ίδιοι, ουδέποτε και σε ουδένα εκχώρησαν τα δικαιοδοτικά τους δικαιώματα και την κατοχυρωμένη συνταγματικά λειτουργική τους ανεξαρτησία», επισημαίνουν οι δικαστικές ενώσεις.

Αναφέρουν δε πως η συνάντηση αφορούσε θέματα ενημέρωσης αναφορικά με τη μηχανοργάνωση και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την επιτάχυνση των δικών.

« Η αποστροφή δε της ανακοίνωσης ότι οι εκπρόσωποι των Δικαστικών Ενώσεων ΄΄επέδειξαν τον Ξένιο Δία στους επισκέπτες επιβραβευόμενοι από αυτούς με την προφανή εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο΄΄, είναι, τουλάχιστον, προσβλητική και ζητούμε την ανάκλησή της», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι δικαστικές ενώσεις.

Διαβάστε επίσης: Ο ΔΣΑ για την επίσκεψη της τρόικας