Βίαζαν, έδερναν και έκλεβαν με τυφλό μίσος

Την Παρασκευή στον ανακριτή η συμμορία με τα καλάσνικωφ.

Βίαζαν, έδερναν και έκλεβαν με τυφλό μίσος
1'


Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση των αδίστακτων ληστών με τα καλάσνικωφ, που εισέβαλαν σε σπίτια, λήστευαν και κακοποιούσαν γυναίκες.

Οι Αλβανοί με τα οπλοπολυβόλα που συνελήφθησαν πριν από 3 μέρες, έσπερναν τον τρόμο και τη βία στις γειτονιές της Αθήνας, αποκαλύπτοντας πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος που δρουν οι αλλοδαποί κακοποιοί. Το μίσος με το οποίο δρούσαν οι εγκληματίες σοκάρει, ενώ οικογένειες στα νότια προάστια ζούσαν κάθε βράδυ υπό το φόβο των «ληστών με τα καλάσνικωφ».

Η σπείρα με τα πολεμικά όπλα το τελευταίο δίμηνο έχει εισβάλει σε τουλάχιστον 7 με 10 σπίτια, με τα θύματά τους να ζουν εφιαλτικές στιγμές, όπως και στην περίπτωση της οικογένειας της Γλυφάδας, όπου εισέβαλαν στο σπίτι, λήστεψαν και βίασαν μια γυναίκα μπροστά στα μάτια του συζύγου τους.

Σύμφωνα με στελέχη της αστυνομίας, η συμμορία ήταν άρτια εκπαιδευμένη στα πολεμικά όπλα, ενώ και οι στόχοι που επέλεγαν κάθε άλλο παρά τυχαίοι ήταν, καθώς εισέβαλαν σε σπίτια οικογενειών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Εγκέφαλος της συμμορίας φέρεται να είναι ένας Αλβανός με το ψευδώνυμο «Τόνι», γνωστός στην Αστυνομία από τη δράση του και στο παρελθόν.

Την Παρασκευή απολογούνται στον ανακριτή οι έξι κατηγορούμενοι που φέρονται ως μέλη της συμμορίας με τα καλάσνικωφ.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει βαρύτατα αδικήματα όπως ληστεία, εγκληματική οργάνωση, ομαδικό βιασμό κ.α.

Δέκα βαρύτατα εγκλήματα, που επισύρουν ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή