Πολύ σκληρές εικόνες: Τουρκάλα δασκάλα με τα δυο παιδιά της πνίγηκαν στον Έβρο

Υγρός τάφος ο ποταμός Έβρος για τρεις ψυχές. Μία μητέρα με τα δύο της παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή στα παγωμένα νερά του ποταμού.
1'

Το ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης λίγο έξω από την Αδριανούπολη. Η βάρκα που μετέφερε 10 πρόσφυγες αναποδογύρισε και τρεις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο. Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης τα θύματα είναι μία δασκάλα 37 ετών και τα δύο της παιδιά, ηλικίας έντεκα και τριών ετών, η οποία είχε διωχθεί από το τουρκικό κράτος και είχε απολυθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Η βάρκα που επέβαιναν μαζί με τουλάχιστον επτά ακόμα άτομα, τέσσερα από τα οποία αγνοούνται έως αυτή την ώρα, ξεκίνησε από την Αδριανούπολη και κατευθυνόταν στην Ορεστιάδα, όμως πιθανώς λόγω των καιρικών συνθηκών ανετράπη τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ βρισκόταν ακόμα σε τουρκικό έδαφος.

Η 37χρονη Αϊσέ Αμπντουρεζάκ μαζί με τον επίσης δάσκαλο και διωγμένο από τον Ερντογάν σύζυγό της, πήραν τους δύο γιους τους και αποφάσισαν να φύγουν από την πατρίδα τους. Το άψυχο κορμάκι του 11χρονου αγοριού βρέθηκε στην άμμο, στα παράλια του Έβρου και κοντά του βρέθηκε και η σορός του τριών ετών αδερφού του. Μερικά μέτρα πιο μακριά βρέθηκε νεκρή και η μητέρα τους. Ο πατέρας της δασκάλας αγνοείται.

Δείτε βίντεο από το euronews