Του πήραν τα χρήματα για να φτιάξουν πλαστά!

Στην σύλληψη ενός 26χρονου Νιγηριανού και ενός 27χρονου Καμερουνέζου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Ρέθυμνο για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, αφού πάνω τους είχαν και πλαστές ταυτότητες και ναρκωτικά χάπια.

Του πήραν τα χρήματα για να φτιάξουν πλαστά!
1'

«Πρωταγωνιστές» της απίστευτης απάτης με επίκεντρο το Ρέθυμνο είναι ένας 38χρονος Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας και οι δύο νεαροί αλλοδαποίΌλα ξεκίνησαν όταν πριν έξι ημέρες ο Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και κατήγγειλε ότι οι δύο αλλοδαποί του είχαν κλέψει το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ, που είχε στο σπίτι του.

Ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι οι δύο νεαροί αλλοδαποί είχαν έρθει από την Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες στο Ρέθυμνο και ότι είχε επαγγελματικές επαφές μαζί τους, καθώς ο ένας τουλάχιστον από αυτούς είναι DJ, σύμφωνα με το GOODnet.gr.

Ωστόσο, από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο νεαροί φέρεται να είχαν «υποσχεθεί» στον επιχειρηματία ότι θα του …πολλαπλασίαζαν τα 50 χιλιάδες ευρώ, φτιάχνοντας πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ με μία παράξενη μέθοδο.

Φέρονται να τοποθέτησαν σε ένα κουτί τα χαρτονομίσματα και ανάμεσα τους απλά χαρτιά και υποστήριξαν ότι με την προσθήκη κάποιων χημικών και χρωστικών ουσιών, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πλαστά χαρτονομίσματα! Μάλιστα, είπαν στον Ρεθυμνιώτη να μην ανοίξει το κουτί πριν περάσουν 24 ώρες. Αυτή η διαδικασία έγινε στο σπίτι του επιχειρηματία, τον οποίο οι δύο νεαροί παρακολούθησαν και όταν αυτός έφυγε, μπήκαν μέσα, απέσπασαν τα 50 χιλιάδες ευρώ και έγιναν καπνός…

Έτσι, δικογραφία για απόπειρα απάτης σχηματίστηκε και σε βάρος του Ρεθυμνιώτη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή