Επίθεση ΠΑΜΕ σε ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τον απεργοσπαστικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον σημερινό εκβιαστικό απόπλου καραβιών των Μινωικών γραμμών εξέδωσε η γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.
2'

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται: «Η διοίκηση της ΟΑΣΝΗ, η διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, η Δήμαρχος του Δήμου Φαιστού με την σιωπηρή ή/και φανερή συνενοχή των βουλευτών Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ από κοινού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης εκτέλεσαν ότι δεν μπόρεσε η κυβέρνηση με την πολιτική επιστράτευση, ενισχύουν φαινόμενα «κοινωνικού κανιβαλισμού». Άξιος ο μισθός τους!

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της κυβερνητικής ηγεσίας του ΕΚΗ, που σε ακόμη μια ναυτεργατική απεργία λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγα στο εργατικό κίνημα ενισχύοντας την τακτική του «κοινωνικού αυτοματισμού».

Ας αναρωτηθούν οι φτωχομεσαίοι αγρότες : ποιος αντικειμενικά ωφελείται από το σπάσιμο της απεργίας και τον «κοινωνικό κανιβαλισμό»; Ποιοι ωφελούνται και ποιοι πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ, την οποία αντιπαλεύει η απεργία των ναυτεργατών;

Η ίδια πολιτική που καταδικάζει στον μαρασμό την ύπαιθρο και την αγροτική οικογένεια, αφαιρει δικαιώματα και πετάει στην ανεργία τους ναυτεργάτες. Η ίδια πολιτική ευνοεί τους σύγχρονους τσιφλικάδες, μεγαλέμπορους και εφοπλιστές με νέες φοροελαφρύνσεις, επιδοτήσεις και κατοχυρώνει τη νόμιμη κλοπή της παραγωγής του εργάτη και του αγρότη.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τους φτωχομεσαιους αγρότες, το λαό του νομού Ηρακλείου να βγάλουν πολιτικά και συνδικαλιστικά συμπεράσματα:

- Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από κοινού με την ΝΔ, τον Καρατζαφερη και την Μπακογιαννη οδηγεί στην καταστροφή την εργατική οικογένεια, παίρνει την γη από τον αγρότη και ενισχύει εφοπλιστές, βιομηχάνους και μεγαλέμπορους.

- Να γυρίσουν την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε ΕΚΗ-ΟΑΣΝΗ-αγροτικούς συλλόγους. Να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ, το ΛΑΟΣ, το κόμμα της Μπακογιαννη.

- Να αναδείξουν αγωνιστικές πλειοψηφίες στα σωματεία και τους αγροτικούς συλλόγους. Να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ, με την κοινωνική συμμαχία και από κοινού να παλέψουν ώστε ο πλούτος που παράγεται να τον καρπώνονται οι παραγωγοί του και η λαϊκή οικογένεια κι όχι μια χούφτα παράσιτα κεφαλαιοκράτες και μεσάζοντες-μεγαλέμποροι».