Φώτια Μάτι - Συγκλονιστική μαρτυρία: «Προσπάθησε να θηλάσει το μωρό της στη θάλασσα»

Η Ελλάδα θρηνεί ακόμη ένα νεκρό από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς σήμερα υπέκυψε στα τραύματά της η τραγική μητέρα του 6 μηνών βρέφους, που το είδε να χάνεται στην αγκαλιά της.
Φώτια Μάτι - Συγκλονιστική μαρτυρία: «Προσπάθησε να θηλάσει το μωρό της στη θάλασσα»
1'

Όσοι βρέθηκαν δίπλα στην άτυχη 35χρονη Μαργαρίτα θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή εκείνες τις συγκλονιστικές στιγμές, που αν και η ίδια είχε υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα, δεν σταμάτησε λεπτό να δίνει αγώνα μέσα στη θάλασσα για να κρατήσει ζωντανό το μωρό της.

Σπαρακτική είναι η περιγραφή ενός διασωθέντα στην κάμερα του ΣΚΑΪ, που έζησε την αγωνία της Μαργαρίτας. Όπως περιέγραψε, η 35χρονη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, μέσα στο νερό, προσπάθησε να το θηλάσει, να του δώσει ζωή από το σώμα της... Όμως δεν τα κατάφερε. Την ίδια ώρα ο σύζυγος της και πατέρας του μωρού τους έδινε τη δική του μάχη με τη φωτιά.

«Βρήκαμε τη Μαργαρίτα με το μωράκι στη θάλασσα. Ήταν ήδη στη θάλασσα σοκαρισμένη η γυναίκα με το μωρό στην αγκαλιά. Η Μαργαρίτα είχε καεί, μαζί και το μωρό. Η μητέρα έτρεμε, έκλαιγε και το μωράκι έκλαιγε και πιστεύαμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάσταση, όμως χειροτέρευε. Κρατούσαμε αγκαλιά κι εμείς το μωρό για να μην κλαίει. Την πρώτη φορά η μητέρα του το θήλασε μέσα στη θάλασσα αλλά τη δεύτερη φορά βλέπαμε ότι το μωράκι δυσκολευόταν να φάει.

Ο πρώτος που έφτασε με το ασθενοφόρο ήταν ο άντρας της, κάναμε τεχνητές αναπνοές στο παιδί και έφυγαν γρήγορα για το νοσοκομείο Παίδων. Ήταν τραγική η κατάσταση για όλους μας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή