Θεσσαλονίκη: Αυτές οι δύο αδερφές ρίσκαραν στα χρόνια της κρίσης και τα κατάφεραν! Δείτε πώς

Πώς αποφάσισαν δύο νεαρές κοπέλες από τη Θεσσαλονίκη να ασχοληθούν με την παραγωγή βιολογικών βοτάνων – Δείτε πώς τα κατάφεραν στα χρόνια της κρίσης
Πώς αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις βιολογικές καλλιέργειες
voria.gr
3'

Ο αρχαιοελληνικός επιστημονικός πλούτος, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες πρακτικές καλλιέργειας και την εύφορη ελληνική γη αποτελούν τα «όπλα» που χρησιμοποιούν τα τελευταία τρία χρόνια δύο νεαρές αδερφές, η Ρενέλα και Αλεξία Γιαννακοπούλου, οι οποίες λειτουργούν μία καθετοποιημένη μονάδα βιολογικής καλλιέργειας και μεταποίησης βοτάνων (τσάι του βουνού, ρίγανη, θυμάρι και φασκόμηλο) στο Μονοπήγαδο Θεσσαλονίκης.

Ακόμη και το όνομα του brand έχει κάτι το μυθικό, «Inoni» («Οινώνη»), όπως έλεγαν τη νύμφη, που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία είχε λάβει από τον θεό Απόλλωνα το χάρισμα να θεραπεύει τις πληγές των ανθρώπων και να τους ιαίνει με τα βότανα, γνωρίζοντας τις ιαματικές τους ιδιότητες.

Οι δύο νεαρές κοπέλες, δασολόγοι-περιβαλλοντολόγοι από το ΑΠΘ, ήρθαν σε επαφή με τα βότανα όταν ο θείος τους, που μένει στο Τσοτύλι Κοζάνης, τις ενημέρωσε για τις προοπτικές που υπάρχουν στην καλλιέργεια λεβάντας. Τότε άρχισαν να ενημερώνονται γενικά για την καλλιέργεια βοτάνων, τις ιδιαίτερες ιδιότητες του καθενός και τις βέλτιστες πρακτικές παραγωγής.

Η Ρενέλα παρακολούθησε σεμινάριο στη Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ με θέμα «Καλλιέργεια Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών και παραγωγή Αιθέριων Ελαίων», ενώ η Αλεξία είναι υποψήφια διδάκτορας στις δραστικές ουσίες των Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών.

Αναζητώντας το ιδανικό κομμάτι γης για να ξεκινήσουν τις καλλιέργειές τους, βρήκαν μία έκταση 10 στρεμμάτων στο Μονοπήγαδο, ένα μέρος σε απόσταση μόλις 30 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, με το κατάλληλο υψόμετρο και το δικό του ιδιαίτερο μικροκλίμα, στο οποίο, όπως λένε οι ίδιες, οφείλονται πρωτίστως τα αρώματα, τα χρώματα και οι ιδιότητες των βοτάνων που καλλιεργούν.

Οι δύο νεαρές γεωργοί βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση με στόχο να διαθέσουν τα βότανα όπως τα προσφέρει η φύση, διατηρώντας τη γνησιότητά τους, τα ιδιαίτερα αρώματα τους και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Όπως λέει η Αλεξία, «θέλουμε να πειραματιστούμε σε νέους συνδυασμούς γεύσεων, όπως βότανα με καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, για να προκύψουν μίγματα ροφημάτων μοναδικής γευστικής εμπειρίας». Πρωταρχικό τους μέλημα, πάντως, είναι οι αθροιστικά ωφέλιμες ιδιότητες και βιολογικές δράσεις των μιγμάτων για τον ανθρώπινο οργανισμό, ώστε ακόμα και με τη κατανάλωσή μικρών ποσοτήτων τους να λαμβάνει τα απαραίτητα συστατικά τόσο για την προστασία του από ασθένειες όσο και για την αύξηση του ανοσοποιητικού του συστήματος.

Μάλιστα, λόγω της αυξημένης ζήτησης για τα προϊόντα τους, βρίσκονται σε αναζήτηση νέας έκτασης στον νομό Θεσσαλονίκης, με στόχο να ξεκινήσουν την καλλιέργεια μέσα στους επόμενους μήνες και να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Πηγή: voria.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη - σοκ: Με ποιον επικοινώνησε ο Ροδίτης αμέσως μετά τη δολοφονία της Τοπαλούδη

Η φωλιά με τους πάνθηρες 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας (video)

Σχετικές ειδήσεις