Παρέμβαση Εισαγγελέα για υπερτιμημένες δήμοσιες ιστοσελίδες

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν οι καταγγελίες του βουλευτή της Ν.Δ Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου για προκλητικές δαπάνες πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με τη δημιουργία ιστοσελίδων δημοσιών υπηρεσιών και οργανισμών.
1'

Ο κ. Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί καταρχήν η βασιμότητα των εν λόγω καταγγελιών οι οποίες αποτυπώθηκαν σε ερώτηση του βουλευτή και εν συνεχεία να διαπιστωθεί εάν και από ποιους έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Ο βουλευτής της Ν.Δ ο οποίος θα είναι και ο πρώτος μάρτυρας που θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα έκανε λόγο για «λίστες ντροπής με αφορμή τη σπατάλη από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και επιμελητήρια χιλιάδων ευρώ για τη δημιουργία ιστοσελίδων, ενώ στην πραγματικότητα κόστιζαν ελάχιστα χρήματα».

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του κ. Νικολόπουλου δαπανήθηκαν ποσά-πρόκληση, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται, με αποκορύφωμα εκείνο 2,2 εκατομμυρίων ευρώ (!) της ιστοσελίδας του ΙΚΑ.

Επίσης, όπως κατήγγειλε ο ίδιος για τις ιστοσελίδες των Εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης δαπανήθηκαν 1.406.363 εκατ. ευρώ, του ΥΠΕΞ 1.291.150 εκατ. ευρώ, της Βουλής 1.120.000 εκατ. ευρώ και για το διαδικτυακό τόπο του ΝΑΤ 900.000 ευρώ.