Κοκορέτσι έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες από τα χρόνια του Ομήρου και το ονόμαζαν «πλεκτή»
Γεύσεις γνωστές στους αρχαίους, το «γαρδούμιο» και η «πλεκτή»,δηλαδή η γαρδούμπα και το κοκορέτσι, αναφέρονται ακόμα και στα ομηρικά έπη. Ο τρόπος παρασκευής δεν διέφερε πολύ.
Για να παρασκευάσουν κοκορέτσι μαρινάριζαν τα έντερα σε ξύδι, νερό και μέλι. Το ξύδι λειτουργούσε ως αντισηπτικό και αφυδάτωνε το έντερο από τα πολλά λίπη, ενώ το μέλι δημιουργούσε μια καραμελωμένη κρούστα.
Διαβάστε περισσότερα στο iellada.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr
Διαβάστε επίσης:
Παγκόσμιο σοκ: Σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο διεθνής ποδοσφαιριστής
Συγκλονίζει ο πατέρας της 8χρονης: Είδαμε το παιδί μας ξαφνικά μέσα στα αίματα
Σχετικές ειδήσεις
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή