Ένταση με μολότοφ και χημικά στο συλλαλητήριο

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, με τους περισσότερους δρόμους να είναι ανοιχτοί.
1'

Ωστόσο, νωρίτερα και για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση έξω από τη Βουλή και στους γύρω δρόμους, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψεις χημικών.

Οι άγνωστοι παρεισέφρησαν στο συλλαλητήριο μαθητών και φοιτητών που ξεκίνησε γύρω στις 12:30, στη μνήμη του 15χρονου Α. Γρηγογόπουλου.

Οι ταραξίες στη θέα μιας διμοιρίας ΜΑΤ στη συμβολή Εδουάρδου Λο και Πανεπιστημίου εκτόξευσαν μολότοφ και …νεράντζια. Όταν η πορεία έφτασε έξω από το Κοινοβούλιο οι νεαροί άρχισαν να σπάνε ότι έβρισκαν μπροστά τους, ανοίγωντας «διάλογο» με τους αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ.

Μάλιστα, ο φρουρός του φυλακίου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του.

Ο κύριος όγκος της πορείας διαλύθηκε λίγο μετά την έναρξη των επεισοδίων.

Μέχρι στιγμής έχουν τραυματιστεί δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων 14 αστυνομικοί, ενώ έχουν σημειωθεί έξι προσαγωγές και εννέα συλλήψεις.

Έφοδος αστυνομίας σε "στέκι" στα Εξάρχεια

Η Αστυνομία σε συνεργασία με την κρατική ασφάλεια πραγματοποίησε έφοδο σε γνωστό "στέκι" των Εξαρχείων, καθώς είχαν πληροφορίες ότι στον συγκεκριμένο χώρο άγνωστοι κατασκεύαζαν βόμβες μολότοφ. Ωστόσο, οι έρευνες έδειξαν πως δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο στο μαγαζί.

Νεράντζια και πέτρες στο Α.Τ. Χαλανδρίου

Νωρίς το μεσημέρι, ομάδα μαθητών βρέθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου κατά τη διάρκεια πορείας τους για τον Α. Γρηγορόπουλο.

Οι μαθητές εκτόξευσαν νεράντζια, μπουκάλια με νερό και πέτρες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι αναγκάστηκαν να βρουν …καταφύγιο στο Τμήμα.