«Έπρεπε να δώσω κάτι στον τόπο μου», λέει ο δήμαρχος Ναυπακτίας που δεν έπαιρνε το μισθό του

Να αποποιηθεί του μισθού του από την αρχή, μάλιστα, που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Ναυπακτίας το 2014, αποφάσισε ο Παναγιώτης Λουκόπουλος, προτιμώντας τα χρήματα αυτά να διατεθούν για το καλό της πόλης του.

«Έπρεπε να δώσω κάτι στον τόπο μου», λέει ο δήμαρχος Ναυπακτίας που δεν έπαιρνε το μισθό του
1'

Συνταξιούχος πια, ο κ. Λουκόπουλος αισθάνθηκε ότι έπρεπε να δώσει και εκείνος κάτι στον τόπο του, ο οποίος, όπως τονίζει μιλώντας στο CNN Greece, «τον βοήθησε και τον μεγάλωσε».

«Ήμουν 40 χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας στην πόλη μου, είμαι μαθηματικός, είχα φροντιστήριο. Η πόλη με βοήθησε πάρα πολύ. Δημιούργησα έναν τρόπο με τον οποίο ζω ικανοποιητικά. Παίρνοντας τη σύνταξή μου, έπρεπε να δώσω και εγώ κάτι στον τόπο αυτό, ο οποίος με βοήθησε και με μεγάλωσε», σημειώνει, εξηγώντας το λόγο για τον οποίο πήρε αυτή την απόφαση και προσθέτει:

«Και ένας από τους όρους που έθεσα σαν υποψήφιος δήμαρχος, θέλω να μην παίρνω τον μισθό μου, αλλά ο μισθός μου να μην κινείται μεταξύ λακκούβας και μάντρας, αλλά να πάει για να αγοραστεί ένα οικόπεδο για κάποιο σχολείο, το οποίο είναι σε τολ (κοντέινερ)».

Με τα χρήματα που συγκέντρωσε από τον μισθό του, αγοράστηκε ένα οικόπεδο για την ανέγερση ενός δημοτικού σχολείου που μέχρι σήμερα λειτουργεί σε κοντέινερ.

«Το δέχτηκε η παρέα μου, αναλάβαμε τον δήμο και τηρήθηκε αυτό. Αγοράσαμε το οικόπεδο και τώρα είναι στα επίπεδα να βρούμε πρόγραμμα για να γίνει και το σχολείο», συνεχίζει ο ίδιος.

Διαβάστε περισσσότερα στο Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή