Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη Βουλγαρία «κατακλύζουν» τη Βόρεια Ελλάδα: Πώς δρα το κύκλωμα
Για τον τρόπο με τον οποίο δρουν Βούλγαροι απατεώνες, παρέχοντας πιστοποιητικά σε άτομα, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, μίλησε στην ΕΡΤ ο «επιχειρησιακός βραχίονας» του παράνομου κυκλώματος στην Ελλάδα, ο οποίος επιβεβαίωσε αυτό που υπήρχε ως φήμη. Έναντι 300 ευρώ μπορεί να αποκτήσει κάποιος πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία, χωρίς να του έχει χορηγηθεί δόση, με ενδιαφερόμενους να προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα.
Με την Βουλγαρία να σπάει κάθε μέρα αρνητικά ρεκόρ θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να καταγραφεί τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων covid19, όλο και πυκνώνουν οι καταγγελίες για οικογενειακούς γιατρούς που εκδίδουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, με τα στοιχεία του κάθε πολίτη, χωρίς όμως να έχει δεχθεί τη δόση του εμβολίου. Στη Βουλγαρία, το σύστημα εμβολιασμού τους γίνεται από οικογενειακούς γιατρούς (σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον – ο γιατρός είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τον ασθενή, ενώ στα εμβολιαστικά κέντρα εμπλέκονται πάντα 6-7 άτομα στη διαδικασία) αυτό φαίνεται να έχει δώσει την ευχέρεια σε επιτήδειους να εμπορεύονται πιστοποιητικά άνευ εμβολιασμού, κάτι που έχει γίνει γνωστό και στην Ελλάδα.
Στο μικροσκόπιο τα πιστοποιητικά από Βουλγαρία
Σύμφωνα με τη μαρτυρία «μεσάζοντα» που προβλήθηκε στην ΕΡΤ, με μόλις 300 ευρώ και μια ολιγόωρη επίσκεψη στη Σόφια, μπορεί κάποιος να προμηθευτεί Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού. Πάντως, οι αρμόδιοι από Ελληνικής πλευράς, τονίζουν πως έχουν μπει στο μικροσκόπιο οι εμβολιασμοί Ελλήνων (μονίμων κάτοικων της χώρας μας), που εμφανίζονται να έχουν γίνει στο εξωτερικό και δη σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Στο πλαίσιο της πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, υπάρχει σχετική πρόβλεψη για σοβαρές ποινικές και οικονομικές κυρώσεις απέναντι σε παράνομες πράξεις που σχετίζονται με τα τεστ και τα εμβόλια.
Τα δημοσιεύματα στα ξένα δίκτυα
Τόσο στη Βουλγαρία, όσο και τη Ρουμανία έχουν γίνει εκτενή ρεπορτάζ για το ποσό ευκολά μπορεί κάποιος στις γειτονικές μας χώρες να προμηθευτούν ένα τέτοιο έγγραφο. Οι καταγγελίες είναι πολλές, και κυρίως προέρχονται από μαρτυρίες γιατρών που καταθέτουν πως ασθενείς παραδέχονται πως ναι μεν διαθέτουν πιστοποιητικό, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί. Μάλιστα, από τις 21 Οκτωβρίου όσοι θέλουν να επισκεφθούν κλειστούς χώρους, όπως καφετέριες, ξενοδοχεία, αίθουσες συναυλιών, μουσεία και πισίνες, πρέπει να επιδεικνύουν το «Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού».
Πριν από λίγες ημέρες, ο μεταβατικός υπουργός Υγείας Στόιτσο Κατσάροφ, δήλωσε πως έχει κορεστεί το σύστημα Υγείας και μάλιστα προσανατολίζονται να ξεκινήσουν τις διακομιδές ασθενών του κορονοϊού σε τρίτες χώρες. Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Κατσάροφ είπε στους δημοσιογράφους ότι ελέγχονται δεκάδες αναφορές για πλαστά πιστοποιητικά. Οι αριθμοί με τα αρνητικά ρεκόρ καταρρίπτονται καθημερινά στη Βουλγαρία, με μόλις το 20% του πληθυσμού της Βουλγαρίας, περίπου 7 εκατομμύρια, να εμφανίζονται ως πλήρως εμβολιασμένοι.
Την ίδια ώρα οι δικαστικές Αρχές σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας της χώρας εξετάζουν κάθε αναφορά /καταγγελία παράνομης έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού. Την ανησυχία του εξέφρασε και ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Πέταρ Βιτάνοφ.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για μαθητές και παιδιά – Πώς θα μπαίνουν σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα
Λακωνία: Θρήνος για τα αδέρφια που σκοτώθηκαν σε τροχαίο – «Μαζί στη ζωή και τον θάνατο»
Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί