Πάρος: Βίντεο ντοκουμέντο - Η έρευνα των δυτών μετά το ναυάγιο με τους 16 νεκρούς

Βίντεο από την αυτοψία στο σκάφος που έχασαν τις ζωές τους 16 μετανάστες, ανοιχτά της Πάρου, δημοσιοποίησε το Λιμενικό Σώμα.
2'

Στο μοιραίο σκάφος επέβαιναν περίπου 80 άνθρωποι, έχουν διασωθεί 63 και έχουν ανασυρθεί 16 σοροί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα parianostypos ανάμεσα στους νεκρούς από το ναυάγιο που σημειώθηκε μόλις 5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Πάρου βρίσκονται και ένας πατέρας με την κόρη του. Κατά την ίδια πηγή στην πλειονότητά τους οι ναυαγοί είναι Σύροι, Παλαιστίνιοι και ανάμεσά τους υπάρχουν περίπου 15 Αφγανοί.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στον ANT1, υπάρχει σαφής εντολή για εγρήγορση και επαγρύπνηση σε κάθε σημείο των ελληνικών θαλασσών και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος όσο και του Πολεμικού Ναυτικού, είναι έτοιμα σε κάθε περίπτωση να προστατεύσουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, μίλησε για εγκληματική ενέργεια από πλευράς διακινητών, καθώς στοιβάζουν ανθρώπινες ψυχές σε καράβια χωρίς σωσίβια για τα χρήματα.

Συμπλήρωσε ακόμη πως: «Δεν γνωρίζουμε αν είναι στρατηγική της Τουρκίας, παραμένουμε σε εγρήγορση». Μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε ο υπουργός, σε 1.450 επιχειρήσεις έχουν σωθεί 29.000 άνθρωποι. Τα στελέχη μας δρουν με βάση το διεθνές δίκαιο και με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Επίσης, συγκεκριμένα, όσον αφορά το ναυάγιο της Πάρου, θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες σε συνεργασία με το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέες οδηγίες προς εμβολιασμένους - Τι πρέπει να κάνουν αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα

Γιαννιτσά, Χριστούγεννα 1968: Η δολοφονία της όμορφης δασκάλας - «Ήθελα μόνο να την απολαύσω»

Θρήνος στην Πάτρα για τον 42χρονο Σπύρο - Πώς έγινε το τραγικό τροχαίο