Αγίου Πνεύματος: Γέμισαν οι παραλίες της Αττικής - Το «καταφύγιο» των Αθηναίων από τη ζέστη

Γέμισαν οι παραλίες της Αττικής, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, από Αθηναίους που δεν έφυγαν για το τριήμερο και παρέμειναν στην πρωτεύουσα.

Newsbomb

1'

Οι θερμοκρασίες, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ήταν και σήμερα πολύ υψηλές, ξεπερνώντας στην Αθήνα τους 35 βαθμούς και προσεγγίζοντας τους 40 σε άλλες περιοχές της χώρας.

Προκειμένου να δροσιστούν, Αθηναίοι και τουρίστες κινήθηκαν προς τις κοντινές -και όχι μόνο- παραλίες της Αττικής, όπως στο Φάληρο, τη Βουλιαγμένη, τη Βούλα, τη Βάρκιζα καθώς και, όπως φαίνεται στο βίντεο, στο Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα. Ειδικά τις ώρες του μεσημεριού η ζέστη ήταν αφόρητη, με αποτέλεσμα το καπέλο, το νερό, το αντιηλιακό και η ομπρέλα να αποτελούν αναγκαία «αξεσουάρ».

Την ίδια στιγμή πάντως, το κέντρο της Αθήνας έδειχνε άδειο, με την κίνηση στους δρόμους να θυμίζει... Αύγουστο. Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, αύριο, Τρίτη, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά και στα δυτικά, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο στα δυτικά και χωρίς αξιόλογη μεταβολή στα υπόλοιπα τμήματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή