Γιατί γέμισε με τριζόνια η Λάρισα; – Τι λέει εντομολόγος για το φαινόμενο

Πώς εξηγείται το φαινόμενο που έχει αναστατώσει τους Λαρισαίους

Newsbomb

1'

Έντονα θορυβημένοι είναι οι Λαρισαίοι από την επιδρομή χιλιάδων τριζονιών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης και κυρίως σε ανοιχτούς χώρους με πράσινο.

Σε πολλές των περιπτώσεων μάλιστα μπαίνουν και σε σπίτια από ανοιχτά παράθυρα και πόρτες, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα… μπερδεύουν με τις κατσαρίδες, οι οποίες επίσης το προηγούμενο διάστημα είχαν πλημμυρίσει τη Θεσσαλική πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, μόλις βραδιάσει πλήθος τριζονιών κάνει την εμφάνισή τους προκαλώντας άλλες φορές πανικό και άλλες εκνευρισμό στους αμέριμνους πολίτες που είτε κάνουν τη βόλτα τους, είτε κάθονται σε κάποιο δημόσιο χώρο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της πρεμιέρας του Θεσσαλικού Θεάτρου την περασμένη Δευτέρα στην Αυλή του Μύλου, εκεί όπου οι ηθοποιοί αναγκάστηκαν να βάλουν στους… διαλόγους τους και τα τριζόνια, τα οποία προσπαθούσαν να αποφύγουν κατά την θεατρική παράσταση, την ώρα που πολλοί θεατές πετάγονταν ο ένας μετά τον άλλο από τις καρέκλες τους, λόγω των ιπτάμενων τριζονιών που έπεφταν πάνω τους!

«Κατά τη γνώμη μας οφείλεται στην κλιματική κρίση. Εχουμε περάσει δύο χρονιές με πολύ ήπιους χειμώνες, που πολλά είδη επηρεάστηκαν. Οι υψηλές θερμοκρασίες ευνόησαν την αναπαραγωγή τους και γι’ αυτό έχουμε εμφάνιση μεγάλων πληθυσμών», εξηγεί σε δήλωσή του στην «Καθημερινή» ο Δημήτρης Σταυρίδης, γεωπόνος – εντομολόγος και επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Δεν προκαλεί σημαντικές ζημιές και δεν είναι έντομο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, τρέφεται με οργανικές ουσίες, μύκητες κ.λπ.», αναφέρει.

Δείτε το βίντεο στην αρχή του άρθρου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή