Ομόνοια: «Δεν θα μπορέσει να αποφύγει την κράτηση» - Τι λένε δικηγόροι για τον «δράκο»

Ομόνοια: Άντρας αποπειράθηκε να βιάσει 30χρονη 
3'

Ένα βίντεο ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας από την επίθεση άνδρα σε νεαρή κοπέλα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Ομόνοια. Στο βίντεο ακούγεται η 30χρονη να ουρλιάζει και να κλαίει, προκειμένου να σωθεί.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 03:25 στην Ομόνοια. Στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται ο δράστης με την λευκή μπλούζα να ακολουθεί την κοπέλα στα στενά της περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην καταγγελία της η 30χρονη, την ακινητοποίησε και της άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο, ώστε να μην μπορεί να επικοινωνήσει με τις Αρχές. Την έπιασε από τον λαιμό της και προσπάθησε να την βιάσει.

Για περίπου 4 λεπτά η 30χρονη προσπαθούσε να σωθεί από τα χέρια του δράστη και ακούγεται να φωνάζει στο βίντεο λέγοντας:

«Άσε ήσυχη, γιατί θα ”φας” χαστούκι. Άσε με ήσυχη. Τι θέλεις μωρέ; άσε με ήσυχη. Ρε φίλε άσε με ήσυχη. Ρε…άσε με λίγο». Και συνεχίζει φωνάζοντας «άσε με… άσε με…».

Ενώ στην συνέχεια η κοπέλα ζητάει βοήθεια: «Σε παρακαλώ. Σε παρακαλώ…Βοήθεια».

Κατόπιν ακούγεται η φωνή ενός άντρα να λέει δυνατά «τι γίνεται εδώ ρε παιδιά;», καθώς περνούσε τυχαία από το σημείο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος και σε βάρος του έχουν γίνει κι άλλες 2 καταγγελίες, όπου η μία έγινε στις 3 Μαΐου και η άλλη στις 3 Ιουλίου πάλι στην ίδια ευρύτερη περιοχή στην «καρδιά» της Αθήνας.

Καλλιακμάνης: «Δεν θα μπορέσει να αποφύγει την κράτηση»

O Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του «MEGA».

«Την έρευνα την έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αττικής. Υπάρχουν αστυνομικοί που πάνε στις ερημικές πιάτσες ταξί, διότι εκεί ‘’χτυπούσε’’ αυτός. Οι κοπέλες δεν τον έχουν αναγνωρίσει σε κάποιον σεσημασμένο. Φοράει τα ίδια ρούχα από ότι φαίνεται. Είναι δύσκολο να ταυτοποιηθεί γιατί έχουν ίδια χαρακτηριστικά οι περισσότεροι. Για εμάς φαίνονται ίδιοι. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει κυνηγητό αλλά είναι δύσκολο να τον ταυτοποιήσεις. Είναι ζήτημα χρόνου να βρεθεί. Υπάρχουν στοχευμένες περιπολίες. Υπάρχουν φωτογραφίες από κάμερες αλλά είναι πολύ δύσκολο να δεις χαρακτηριστικά από αυτές τις κάμερες», ανέφερε.

Ο δικηγόρος, Θοδωρής Καραγιάννης, ανέφερε πως πρόκειται για συνεχόμενες απόπειρες βιασμού άρα για τρία κακουργήματα σε τρία διαφορετικά πρόσωπα τουλάχιστον.

«Δεν θα μπορέσει να αποφύγει την κράτηση. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχει συλληφθεί. Ένας άνθρωπος που κάνει συνεχόμενες απόπειρες βιασμού σημαίνει πως μπορεί να το έχει κάνει ξανά και να μην έχει συλληφθεί. Μπορεί να έχει καταφέρει να βιάσει και η κοπέλα να μην το έχει καταγγείλει».

Σε σχέση με το γιατί τα θύματα πολλές φορές δεν απευθύνονται στην αστυνομία, ο κ. Καραγιάννης είπε πως οι αιτίες είναι πολλές.

«Το θύμα πολλές φορές δεν θέλει να το ξαναζήσει. Πιστεύει πως δεν έχει κανένα νόημα. Η κοινωνική αποστροφή από το κοινωνικό περιβάλλον επηρεάζει. Επίσης, φοβάται πως θα στιγματιστεί».