Κρήτη: Ο ακύρηχτος πόλεμος της ασφάλτου - Διαδέχονται η μία την άλλη οι τραγωδίες

Από τους 40 νεκρούς φέτος οι 32 ήταν άνδρες και οι 8 γυναίκες.
1'

Οι τραγωδίες στην άσφαλτο της Κρήτης διαδέχονται η μία την άλλη με την τοπική κοινωνία μουδιασμένη να παρακολουθεί μια αιματοχυσία δίχως τέλος.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος η κατάσταση φαίνεται να ανεξέλεγκτη με τα τροχαία δυστυχήματα να είναι αλλεπάλληλα και την αλήθεια των αριθμών να σοκάρει. Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα η Κρήτη θρηνεί 40 ανθρώπινες ψυχές σύμφωνα με το neakriti.gr. Η ακτινογραφία των τροχαίων στην Κρήτη όπως αυτή προκύπτει μέσα από τα στοιχεία του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων φέρνει στο προσκήνιο την τραγική πραγματικότητα με την Κρήτη να μην σταματά να θρηνεί απώλειες.

Τα περισσότερα από τα τροχαία δυστυχήματα και συγκεκριμένα τα 17 , σημειώθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, 14 στον ΒΟΑΚ και 9 μέσα στις πόλεις του νησιού. Οι μήνες Απρίλιος και Ιούλιος ήταν οι πλέον αιματοβαμμένοι με τον κάθε ένα από αυτούς να μετρά 8 θύματα. Από τους 40 νεκρούς φέτος οι 32 ήταν άνδρες και οι 8 γυναίκες. 28 ήταν οδηγοί, οι 7 επιβάτες και οι 5 πεζοί. Αναφορικά με τις ηλικίες, 13 ήταν ηλικίας 55 έως 70 ετών, οι 10 από 18 έως 25 ενώ δύο ήταν ηλικίας έως 17 ετών.