Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης: Σοκάρουν οι εικόνες από την «εξαφανισμένη» τεχνητή λίμνη

Η λίμνη του Κάτω Σχολαρίου έχει σχεδόν εξαφανιστεί

Newsbomb

1'

Αρκετά χαμηλά έχει πέσει η στάθμη του νερού της τεχνητής λίμνης του Κάτω Σχολαρίου, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας. Οι καταστροφικές συνέπειες της ανομβρίας, τον τελευταίο χρόνο, φανερώνουν αποκαρδιωτικές εικόνες, με την τεχνητή λίμνη στο Σχολάρι να έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

Η λίμνη βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι πρότινος αποτελούσε πόλο έλξης για ταξιδιώτες αλλά και κατοίκους των γύρω περιοχών αφού τα ήρεμα νερά της και η πλούσια φύση που την περιτριγύριζε συνέθεταν μία όαση γαλήνης για τους λάτρεις της εξοχής. Η ανομβρία είναι ο λόγος που η λίμνη, της οποίας άλλοτε το βάθος ξεπερνούσε τα τρία μέτρα, δεν υπάρχει πια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μέγεθος που έχει υπό κανονικές συνθήκες η τεχνητή λίμνη φαίνεται καθαρά από τα ίχνη που άφησε πίσω του το νερό, το οποίο εξατμίστηκε. Η όψη της περιοχής έχει αλλάξει ριζικά, λόγω της ανομβρίας.

Η λίμνη του Σχολαρίου, δημιουργήθηκε πριν από 38 χρόνια. Τουλάχιστον το 40% των νερών της λίμνης χρησιμοποιούνταν για την άρδευση 1.000 περίπου στρεμμάτων. Οι ανάγκες αυτής της έκτασης, από τη στιγμή που η λίμνη στέγνωσε, εξυπηρετούνται από γεωτρήσεις. Οι φόβοι των αγροτών για τα χειρότερα, όμως, ολοένα και αυξάνονται. Υπό κανονικές συνθήκες η έκταση της λίμνης φτάνει τα περίπου 40 στρέμματα ενώ αυτή αποτελεί πόλο έλξης για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες. Σε εκβάθυνση της λίμνης αναμένεται να προχωρήσει ο δήμος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή