Λάρισα: Δεκαεννιάχρονος βαπτίστηκε χριστιανός – Ζήτησε από την καθηγήτριά του να τον βαπτίσει

Ο νεαρός θεωρεί τον εαυτό του ευλογημένο που θα βιώσει το μυστήριο ως ενήλικας, καθώς έχει πλήρη επίγνωση των αρχών και κανόνων της θρησκείας που αποφάσισε να ασπαστεί
1'

«Κυρία εγώ θέλω να βαπτιστώ Χριστιανός. Θέλετε να γίνετε η νονά μου;» Ήταν μια ακόμη ημέρα σε φροντιστήριο της Λάρισας, όταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος σηκώθηκε ο νεαρός μαθητής Skerdi Hysa και είπε στην καθηγήτρια οικονομικών του Ευαγγελία Θ. Νασιάρα – Βαϊούλη τα παραπάνω λόγια.

Στην συγκινητική αυτή ερώτηση άμεση ήταν η απάντηση της καθηγήτριας: Ναι, είναι μεγάλη μου τιμή!

Ο 19χρονος που εκδήλωσε την επιθυμία να ενταχθεί στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και να βαπτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος και η οικογένειά του ζούσαν «εν Χριστώ» πολύ πριν ωριμάσει αυτή η απόφαση του νεαρού.

Ο νεαρός θεωρεί τον εαυτό του ευλογημένο που θα βιώσει το μυστήριο ως ενήλικας, καθώς έχει πλήρη επίγνωση των αρχών και κανόνων της θρησκείας που αποφάσισε να ασπαστεί.

Και έτσι την περασμένη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου σε ένα άκρως συγκινητικό κλίμα, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία, στα «Ταμπάκικα») το ιερό Μυστήριο της Βαπτίσεως.

Στον κατανυκτικό χώρο της εκκλησίας και σε ένα άκρως εντυπωσιακό νεότευκτο βαπτιστήριο σε σχήμα σταυρού, ο πατήρ Στέφανος εισήγαγε τον νεοφώτιστο στην Ορθοδοξία, μέσω της αναδόχου του Ευαγγελίας Νασιάρα, με το Σύμβολο της πίστεως μας και έπειτα ο αρχιμανδρίτης κ. Άνθιμος προχώρησε στο τελετουργικό της Βαπτίσεως δίνοντας του το όνομα Ορέστης (εορτ. 10 Νοεμ.).

Πηγή: Onlarissa.gr