Χανιά: «Πάγωσε» το αίμα του όταν είδε ξαφνικά μέσα στη θάλασσα αυτόν τον εισβολέα - φονιά! (vid)

Αυξάνουν και πληθαίνουν οι αναφορές για το μικρό μεν, άκρως επικίνδυνο δε, λεοντόψαρο, που έχει εισβάλει στη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουεζ.

Newsbomb

2'

Από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει εχθρούς στις θάλασσές μας, ο πληθυσμός του αυξάνεται διαρκώς, προκαλώντας τρόμο.

Ψαροντουφεκάς που βούτηξε στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Σφακίων, όταν αντιλήφθηκε μια κίνηση κάτω από ένα βράχο, πλησίασε και με τη βοήθεια φακού ξαφνικά διαπίστωσε πως το ψάρι που είχε κρυφτεί εκεί ήταν ένα λεοντόψαρο.

Να σημειωθεί πως μετά το 2015 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή της Ρόδου, ακολούθησαν αρκετές εμφανίσεις στην ανατολική Κρήτη. Τον Αύγουστο του 2017 ένα λεοντόψαρο πιάστηκε από αλιέα στα Σφακιά, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες αλιέας έπιασε ένα ακόμη στη Γραμβούσα Κισάμου.

«Λεοντόψαρο» ή Pterois Miles

Το μέγεθός του κυμαίνεται από 15 έως 35 εκατοστά και συγγενεύει με τη δικιά μας σκορπίνα, καθώς ανήκει στην ίδια οικογένεια, τις Σκορπινίδες.

Είναι ένα πολύ όμορφο ψάρι με έντονους κόκκινους, κίτρινους, λευκούς και μαύρους χρωματισμούς, αλλά και πολύ επικίνδυνο. Όλο του το σώμα καλύπτεται με μυτερά δηλητηριώδη αγκάθια, τα οποία το βοηθούν να αιχμαλωτίζει το θήραμά του.

Η επαφή του με τον άνθρωπο μπορεί να είναι μάλιστα θανατηφόρα, σε περιπτώσεις που το θύμα υποφέρει από αλλεργίες, έχει επιβαρυμένη υγεία ή ανήκει σε ευαίσθητη κοινωνική ομάδα όπως παιδία ή ηλικιωμένοι.

Ακόμα και αν δεν επιφέρει το θάνατο όμως το τσίμπημα του λεοντόψαρου μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, ναυτία, πυρετό, μούδιασμα, δυσκολία στην αναπνοή, διάρροια, ακόμα και προσωρινή παράλυση. Μάλιστα, τα συμπτώματα αυτά μπορούν να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

Εάν κάποιος δεχτεί τσίμπημα από λεοντόψαρο πρέπει να βυθίσει άμεσα το τραύμα σε ζεστό νερό, μειώνοντας έτσι τον πόνο και την τοξική δράση του δηλητηρίου. Στη συνέχεια θα πρέπει να επισκεφτεί το γρηγορότερο ένα ιατρικό κέντρο ή νοσοκομείο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή