Δεν είναι όλα πολιτική…

Βρήκαμε, είχαμε δεν είχαμε, τις τελευταίες ημέρες ένα ακόμη θέμα για να τσακωθούμε.
InTime

Ένα ακόμη θέμα για να το πολιτικοποιήσουμε και να το «ντύσουμε» με έναν ιδεολογικό μανδύα. Πρόκειται για τους εμβολιασμούς! Όποιος είναι υπέρ, και συζήτα για την ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών, είναι υπέρ της κυβέρνησης, όποιος αρνείται αυτοπροσδιορίζεται ως... αντιστασιακός και… προοδευτικός. Ήμαρτον.

Μόνον στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια συζήτηση και να πολιτικοποιηθεί η ανάγκη να χτιστεί το ταχύτερο ένα τείχος ανοσίας στη χώρα. Λες και εάν δεν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΑΛ θα ακολουθούσαν άλλη «γραμμή». Θα έλεγαν δηλαδή στους πολίτες «κάντε ό,τι νομίζετε».

Είναι προφανές ότι είτε αφελείς είναι όσοι πολιτικοποιούν το συγκεκριμένο θέμα, είτε (κουτό)πόνηρα σκεπτόμενοι, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα δικαιολογήσουν την επιπόλαια στάση τους.

Δεν είναι, λοιπόν, όλα πολιτική σε αυτή τη ζωή και σε αυτή τη χώρα. Οι «ταμπέλες» περί προοδευτισμού ή συντηρητισμού ανήκουν σε άλλες εποχές.

Τα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών είτε αυτά είναι η πανδημία, είτε η εγκληματικότητα, είτε η προστασία του περιβάλλοντος, είτε η ανάγκη για οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη είναι κοινά και δεν πρέπει να έχουν ούτε χρώμα, ούτε κομματική προέλευση.

Διαφορές στις τακτικές κινήσεις μπορεί (και πρέπει ) να υπάρχουν όχι, όμως, στον στρατηγικό στόχο. Όλα τα κόμματα, είναι προφανές ότι επιθυμούν ασφαλείς γειτονιές, οικονομική ανάκαμψη και τείχος ανοσίας έναντι της πανδημίας.

Ποια πολιτική δύναμη στη χώρα θα ήθελε άραγε την επιστροφή των lockdowns; Τι μπορεί να πιστεύει ότι θα κερδίσει από μια τέτοια εξέλιξη; Προφανώς τίποτε, γιατί μια επανάληψη του περυσινού φθινοπώρου θα τους κάνει όλους να χάσουν και πάνω απ’ όλα είναι σίγουρο ότι θα χάσει η χώρα.

Ας συμφωνήσουμε, λοιπόν, και οι πολίτες και οι πολιτικοί στα αυτονόητα. Είναι πολυτέλεια σε μια χώρα που παλεύει, έχοντας ταυτόχρονα πολλαπλά μέτωπα, να συγκρουόμαστε κάθε μέρα και για όλα .

Να κατηγορεί ο ένας τον άλλον και να επιδιώκει να ερμηνεύει κομματικά τη θέση που εκφράζει σε θέματα που η επιλογή είναι μονόδρομος.

Κανείς δεν λέει να μην υπάρχουν ενστάσεις, διαφωνίες, ένταση κάποιες φορές, επί της ακολουθούμενης πολιτικής.

Είναι απολύτως φυσιολογικό και αναγκαίο σε μια Δημοκρατία. Καλό θα ήταν, όμως, να γίνεται μια στάθμιση στα θέματα, διότι τότε και η αντιπολίτευση θα αξιολογηθεί θετικά από τους πολίτες καθώς δεν θα οχυρώνεται πίσω από ένα κλασικό «όχι σε όλα», και η κυβέρνηση θα νοιώθει ότι ελέγχεται ουσιαστικά!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Αλλαγές στις μετακινήσεις – Πώς θα ταξιδεύετε στα νησιά από τις 5 Ιουλίου