Τα «θολά νερά» του αντιεμβολιαστικού κινήματος
Άλλος με τον σταυρό στο χέρι, άλλος με την ελληνική σημαία, φώναξαν, διαμαρτυρήθηκαν και αποπειράθηκαν να πολιτικοποιήσουν το θέμα της πανδημίας και της αντιμετώπισής της. Αναφαίρετο δικαίωμα τους, καθώς ζούμε σε μια Δημοκρατία δυτικού τύπου, στο πλαίσιο της οποίας ο καθένας έχει δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση άποψης. Όμως, ακριβώς την ίδια ελευθερία έχουν και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες που επέλεξαν να εμβολιαστούν και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους ανθρώπους που αγαπούν. Απόλυτο δίκιο έχουν επίσης όσοι υποστηρίζουν ότι η ελευθερία του ενός, σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας του άλλου, κάτι που θα πρέπει να συνυπολογίσουν και οι αρνητές του εμβολίου.
Όσοι, όμως, συγκεντρώθηκαν στις δυο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις προηγούμενες ημέρες, δεν το έπραξαν για να δηλώσουν τον φόβο τους για τα εμβόλια. Θέλησαν να φωνάξουν και να δηλώσουν παρόντες, άγνωστο για ποιους λόγους και με ποια κίνητρα. Σίγουρα, πάντως, δεν ήταν - στην μεγάλη πλειοψηφία τους - άνθρωποι που φοβούνται το εμβόλιο αλλά ήταν άνθρωποι που προσπάθησαν να επηρεάσουν χρησιμοποιώντας ακόμη και ιερά σύμβολα, όπως είναι ο σταυρός και η σημαία.
Το ευχάριστο, όμως, είναι ότι οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας δεν αντιμετώπισαν αυτή την ομάδα των πολιτών, που διαδήλωσαν, ως εν δυνάμει ψηφοφόρους τους. Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να το πράξει, αλλά και η μείζονα αντιπολίτευση κατέστησε σαφές με τη στάση της ότι δεν προτίθεται να ψαρέψει στα «θολά νερά» του αντιμεβολιαστικού κινήματος επιδιώκοντας να αποκομίσει κομματικά οφέλη. Η επιλογή αυτή είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην άμεση φθορά, και πιθανώς στην περιθωριοποίηση, αυτών των ομάδων και η όποια προσπάθεια να επηρεαστούν οι αναβλητικοί ή οι φοβισμένοι πολίτες θα πέσει στο κενό. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις το ποσοστό εκείνων που είναι συνειδητά απέναντι στο εμβόλιο δεν ξεπερνά το 4,5% και εφόσον η ενιαία αυτή στάση των πολιτικών δυνάμεων δεν αλλάξει, το πιθανότερο είναι ο αριθμός αυτός να μειωθεί κι άλλο.
Το πολιτικό προσωπικό αποδεικνύει στην πλειοψηφία του (γιατί εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα) ότι διαθέτει ωριμότητα. Πέραν των ενστάσεων επί της τακτικής, στον στρατηγικό στόχο συμφωνούν όλοι και αυτό θα βοηθήσει αποφασιστικά στη μάχη για το χτίσιμο του τείχους ανοσίας. Άλλωστε η μάχη που δίνεται αυτή την ώρα, δεν είναι μάχη ενός κόμματος ή μιας παράταξης, ή ακόμη μιας ιδεολογίας, αλλά της ίδιας της χώρας.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Ηλιούπολη: «Τη βρήκαμε να κλαίει» - Η κατάθεση του αστυνομικού που είδε πρώτος την 19χρονη