Σε Λήμνο και Άη Στράτη ο Αβραμόπουλος με μήνυμα για την Άγκυρα

Την Λήμνο και τον Άη Στράτη αναμένεται να επισκεφθεί την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα στην Άγκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε Λήμνο και Άη Στράτη ο Αβραμόπουλος με μήνυμα για την Άγκυρα
1'

Σκοπός της επίσκεψής του, η οποία θα πραγματοποιηθεί με συνοδεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκου, του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Χρίστου Μανωλά και άλλους αξιωματούχους, είναι να τονιστεί η ελληνική κυριαρχία στο συγκεκριμένο ακριτικό νησί.

Πρόκειται για ένα μήνυμα που δεν θα έχει μόνο παραλήπτες τους Τούρκους, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο παρά τα όσα συμφώνησε ο κ. Αβραμόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του στις Βρυξέλλες, αλλά και το εσωτερικό της χώρας.

Ο εκνευρισμός στο Πεντάγωνο φαίνεται προκλήθηκε μετά από το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου που σημειώθηκαν την Δευτέρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο, μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αποφασίστηκε η ελληνική κυβέρνηση να σταλεί ηχηρό μήνυμα στους γείτονες.

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Αβραμόπουλου στη Ρουμανία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή