Από τη Rassadel, στο Βατοπέδι και στο Βγενόπουλο! (μέρος Α)

Μέχρι και η διαβόητη offshore της Μονής Βατοπεδίου, Rassadel, εμπλέκεται στις «σκοτεινές» διαδρομές χρήματος με παρονομαστή τον Βγενόπουλο..

3'

Μέχρι και η διαβόητη offshore της Μονής Βατοπεδίου, Rassadel, εμπλέκεται –σύμφωνα με τις καταγγελίες Βεντούρη- στις «σκοτεινές» διαδρομές χρήματος με κοινό παρονομαστή τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο. Ο Απόστολος Βεντούρης της Cerberus Fund, με ανακοίνωσή του, αποκαλύπτει ότι η Rassadel, όχι μόνο είναι μεγαλομέτοχος της MIG, αλλά έχει εξουσιοδοτήσει τον εμφανιζόμενο ως ισχυρό άνδρα της εταιρείας Ανδρέα Βγενόπουλο να την εκπροσωπεί σε γενική της συνέλευση!

Στον κ. Βεντούρη έχουν προσφύγει αγανακτισμένοι μέτοχοι της MIG, που είδαν τη μετοχή τους να κατρακυλά από τα 9,70 στα 0,70 ευρώ και του ανέθεσαν να διερευνήσει την αθέατη πλευρά του ανθρώπου που από μικρομεσαίος δικηγόρος έχει αυτοανακηρυχθεί σε τιμητή ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Ο επικεφαλής του επενδυτικού fund Cerberus, μετά από εις βάθος έρευνα, προέβη σε σωρεία αποκαλύψεων που προκάλεσαν σάλο, φτάνοντας στο σημείο να δημοσιοποιήσει διευθύνσεις και ονόματα μετόχων που δανειοδοτήθηκαν με αδιευκρίνιστες εγγυήσεις από την ίδια την τράπεζα του ομίλου, Marfin, προκειμένου να αγοράσουν μετοχές MIG, λειτουργώντας ουσιαστικά –κατά τον κ. Βεντούρη- ως «κράχτες».

Mάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δεν εμφανίζονται καν στις γενικές συνελεύσεις, παρά εξουσιοδοτούν τον κ. Βγενόπουλο να τους εκπροσωπεί, επιτρέποντάς του στην πράξη να ελέγχει ολόκληρο τον όμιλο, κατέχοντας αμελητέα ποσοστά του μετοχικού κεφαλαίου. Συγκεκριμένα, «τον Δεκέμβριο του 2009 είχε μόλις το 0,30% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG, δηλαδή ποσοστό που πλησιάζει το τίποτα», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βεντούρης.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την εταιρεία Rassadel, τη Μονή Βατοπεδίου και το ρόλο τους στην υπόθεση MIG, η offshore εμφανίζεται στη γενική συνέλευση της 21ης Μαΐου 2010 ότι είχε εξουσιοδοτήσει τον κ. Βγενόπουλο για να την εκπροσωπήσει.

Ποια είναι όμως η «ταυτότητα» της Rassadel;

Η Rassadel, η εταιρεία που κατέχει το 30% της «Ανθεμιάς», του επιχειρηματία Αθ. Πάπιστα, είναι η κυπριακή offshore εταιρεία, η οποία αγόρασε 64 ακίνητα της Θεσσαλονίκης και έχει τελικό δικαιούχο τη Μονή Βατοπεδίου. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αποκτήσει σχεδόν 9 εκατ. μετοχές της MIG, αξίας περίπου 60 εκατ. ευρώ. O κ. Βεντούρης επισημαίνει σχετικά στη ανακοίνωση του : “Άφησα για το τέλος την γνωστή στους περισσότερους εταιρεία Rassadel, συμφερόντων της Μονής Βατοπεδίου. Η Rassadel έχει αποκτήσει σχεδόν 9 εκατομμύρια μετοχές αξίας περίπου 60 εκ. ευρώ. Και διερωτώμαστε: Έδωσε υποθήκη στα μοναστήρια; Ή μήπως έδωσε υποθήκη στο νερό της λίμνης; Και πώς έδωσε εξουσιοδότηση τον Μάιο στον κ. Βγενόπουλο αφού έχουν παγώσει τα περιουσιακά της στοιχεία; Κατ’ εξαίρεση;”

Όμως, πολλά και σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη σχέση Βγενόπουλου με την εταιρεία Rassadel και την Μονή Βατοπεδίου είχαν προκύψει και στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι. Θα επανέλθουμε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή