Σε αυτά τα φεστιβάλ πρέπει οπωσδήποτε να πας!

Αν θεωρείς τον εαυτό σου λίγο τρελό και σου αρέσει να διασκεδάζεις με όλη σου την ψυχή τότε πρέπει οπωσδήποτε κάποια στιγμή να βγεις και έξω από τα ελληνικά σύνορα...

Σε αυτά τα φεστιβάλ πρέπει οπωσδήποτε να πας!
2'

Δείτε διάσημα φεστιβάλ από όλο τον κόσμο που αν δεν γνωρίζετε ήδη είναι ευκαιρία να μάθετε και να επισκεφθείτε κάποια στιγμή στη ζωή σας!

Oktoberfest

festival-kosmou-pou-prepei-na-pas-06

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή μπύρας παγκοσμίως! Έξι εκατομμύρια επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη και πολλή μπύρα… Το Oktoberfest διοργανώνεται κάθε χρόνο στο τέλος Σεπτεμβρίου στο Μόναχο της Γερμανίας.

Songkran

festival-kosmou-pou-prepei-na-pas-02

Το φεστιβάλ Songkran διεξάγεται στην Ταϊλάνδη από τις 13 μέχρι τις 15 Απριλίου και ο σκοπός του θεωρείται πως είναι η κάθαρση των αμαρτιών όσων συμμετέχουν. Άγνωστο είναι σε τι χρησιμεύουν τα νεροπίστολα και οι κουβάδες...

Battle of the Oranges

festival-kosmou-pou-prepei-na-pas-07

Το φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται στην Βόρεια Ιταλία και μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει και... πορτοκαλοπόλεμο! Κανόνες δεν υπάρχουν παρά μόνο ένας: Επίθεση με πορτοκάλια!

Tomatina

festival-kosmou-pou-prepei-na-pas-01

Εδώ αλλάζει το υλικό και η χώρα. Πρόκειται για τον γνωστό τοματοπόλεμο που διεξάγεται στην Ισπανία. Το πρωτότυπο αυτό φεστιβάλ διοργανώνεται στην την τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου.

Honen Matsuri

festival-kosmou-pou-prepei-na-pas-08

Αυτό το διαφορετικό φεστιβάλ γίνεται στην Ιαπωνία ακι θέμα του είναι η γονιμότητα... Εξ ου και οι τεράστιοι φαλλοί που περιφέρονται στους δρόμους...

GO Blonde

festival-kosmou-pou-prepei-na-pas-03

Στη Ρίγα της Λετονίας, στις 31 Μαΐου κάθε χρόνου ένας στρατός από ξανθιές ξεχύνεται στους δρόμους σκορπίζοντας χαμόγελα και τραβόντας όλα τα βλέμματα. Το φεστιβάλ ονομάζεται GO Blonde και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Up Helly Aa Fire Festival

festival-kosmou-pou-prepei-na-pas-04

Χιλιάδες άνθρωποι ντύνονται σαν σκληροτράχηλοι πολεμιστές Viking κρατώντας πυρσούς και φωνάζοντας συνθήματα. Στο τέλος του φεστιβάλ οι τολμηροί... θαλασσοπόροι καίνε ένα αντίγραφο πλοίου των Vikings...

Carnival

festival-kosmou-pou-prepei-na-pas-05

Πρόκειται για το περίφημο καρναβάλι του Ρίο! Οι 2.000.000 συμμετέχοντας όλων των ηλικιών που ξεχύνονται στους δρόμους έρχονται αντιμέτωποι με άρματα αποτελούμενα από μέλη σχολών σάμπα. Εννοείται πως δε χρειάζεται να έχει κανείς πτυχίο χορού για να συμμετέχει στο πιο τρελό καρναβάλι του κόσμου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή