Πώς θα ξεπαγώσετε τη μπριζόλα μέσα σε μόλις τρία λεπτά
Το κόλπο που λίγοι ξέρουν
Υπάρχει ένα κόλπο για να ξεπαγώσετε τη μπριζόλα μέσα σε μερικά λεπτά. Σύμφωνα με τον Senior Editor του Cook Illustrated, Dan Souza, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, είναι λάθος να μαγειρεύετε τις μπριζόλες, αφού αυτές έχουν ξεπαγώσει πρώτα.
Μάλιστα, όπως λένε αν τις μαγειρέψετε χωρίς να τις ξεπαγώσετε προηγουμένως, θα καταλάβετε τεράστια διαφορά. Τι λέει, δηλαδή, ο σεφ:
- Βγάλτε τη μπριζόλα από την κατάψυξη και βάλτε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι βάλτε τη μπριζόλα. Έπειτα από 90 δευτερόλεπτα γυρίστε τη μπριζόλα από την άλλη πλευρά.
- Μετά από ακόμη 90 δευτερόλεπτα, βγάλτε τη μπριζόλα και βάλτε τη στο ταψί, έπειτα στον φούρνο και ψήστε τη στους 200 βαθμούς για 18 με 20 λεπτά (ανάλογα το ψήσιμο που θέλετε).
Tip: Για να μαγειρευτεί τέλεια μια παγωμένη μπριζόλα θα πρέπει να την έχετε τοποθετήσει στην κατάψυξη με τον σωστό τρόπο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να την τυλίξετε με λαδόκολλα και να την τοποθετήσετε στη συνέχεια μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι.