Αληθινή έρευνα: Ο μπάτμαν θέλει μεγαλύτερη κάπα αλλιώς θα τσακιστεί!

Μιμούμενος τις νυχτερίδες, από τις οποίες έχειπάρει το προσωνύμιό του, ο Μπάτμαν έχει την παράτολμη συνήθεια να πηδάει μέσα στη νύχτα από τους ουρανοξύστες της πόλης, χρησιμοποιώντας τηνκάπα του σαν ανεμοπλάνο για να εφορμά στους κακούς.

Αληθινή έρευνα: Ο μπάτμαν θέλει μεγαλύτερη κάπα αλλιώς θα τσακιστεί!
1'

Σύμφωνα όμως με τη μελέτη που πραγματοποίησαν τέσσερις φοιτητές του Φυσικού στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Λέστερ, με την κάπα που φορούσε ο Μπάτμαν στην ταινία Batman Begins του 2005, τα άλματά του από τα ψηλά κτίρια της Γκόθαμ Σίτι θα ήταν θανάσιμα.

Λόγω της ταχύτητας που αναπτύσσει κατά την πτώση του ο μασκοφόρος ήρωας, η σύγκρουσή του με το έδαφος ισοδυναμεί με την πρόσκρουση σε τοίχο ενός αυτοκινήτου που κινείται με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι σινεφίλ φοιτητές υπολόγισαν ότι το πλάτος της κάπας --περίπου 4,7 μέτρα-- δεν αρκεί για να συγκρατήσει το βάρος του Μπάτμαν. Πηδώντας από ένα κτίριο ύψους 150 μέτρων, θα μπορούσε να "πλανάρει" για περίπου 350 μέτρα, αλλά η ταχύτητά του θα ήταν πολύ υψηλή για να προσγειωθεί με ασφάλεια στο έδαφος.

Ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσει τη σωματική του ακεραιότητα ο Μπάτμαν είναι να χρησιμοποιήσει μια πολύ μεγαλύτερη κάπα ή να εφοδιαστεί με κάποιο προωθητικό σύστημα, συμπεραίνουν οι συγγραφείς της μελέτης "Η Τροχιά του Μπάτμαν σε Ελεύθερη Πτώση", που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση της σχολής τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή