Διαβάστε την ιστορία του κερατά

Η λέξη κερατάς, συνήθως αποδίδεται σε κάποιον, ο οποίος έχει απατηθεί από την γυναίκα του ή ακόμα και για πλάκα χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε την προέλευση της λέξης.

Διαβάστε την ιστορία του κερατά
1'

Αρχικά, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε πως η λέξη κερατάς, δεν χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο (παγκοσμίως) για να περιγράψει το άτομο στο οποίο, η γυναίκα του δεν είναι πιστή.

Μόνο η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λέξη. Για την ακρίβεια, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, όταν θέλουν να μιλήσουν για απατημένο σύζυγο, χχρησιμοποιούν την λέξη cabron (τράγος).

Ο ανθρωπολόγος Pitt-Rivers, αναφέρει πως τα κέρατα έχουν αρνητική σημασία και έτσι όπως ο διάβολος έχει κέρατα, έτσι και ο απατημένος σύζυγος φέρει αυτό το χαρακτηριστικό επάνω του.

Αν δεν το καταλάβατε με την διακριτική ερμηνεία, να το πούμε πιο χύμα. Κοινώς, σημαίνει ότι ο απατημένος σύζυγος δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τη γυναίκα του στον σεξουαλικό τομέα με αποτέλεσμα εκείνη να πάει αλλού.

Ο ανδρισμός του λοιπόν κηλιδώνεται και ο ίδιος οφείλει να φοράει το σύμβολο του διαβόλου (κέρατα) ως στίγμα για την "προδοσία" απέναντι στην οικογένεια του!

Όμως δεν είναι μόνο αυτή η μοναδική εξήγησ. Ένα βήμα παραπέρα προχωράει ο ανθρωπολόγος Blok, που αναφέρει πως ο μεσογειακός κώδικας δεν ασχολείται απαραιτήτως με τα ίδια τα κέρατα, αλλά με τα κέρατα ενός συγκεκριμένου ζώου, του τράγου.

Ο τράγος λοιπόν, ανέχεται τη σεξουαλική πρόσβαση άλλων αρσενικών στο ταίρι του! Σε αντίθεση με τον κριό, ο οποίος δεν ανέχεται τον ανταγωνισμό και διακρίνεται για τον δυναμισμό και την βιαιότητα του, ο τράγος πάντα εμφανίζεται σαν ο πιο αδύναμος και ταπεινωμένος!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:42ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μια Pagani Zonda από κέρματα