Συνταγή: Παστίτσιο με λαχανικά
Πώς να φτιάξετε ένα παστίτσιο χωρίς κιμά, είτε επειδή είστε χορτοφάγοι, είτε επειδή τα παιδιά σας δεν τρώνε λαχανικά ή τυρί
Υλικά για 6 άτομα
- 500 γρ. πένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κολοκυθάκια
- 1 μελιτζάνα
- 2 καρότα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κύβο
- 1 1/2 κουταλάκι ντοματοπελτέ
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα τρίμμα
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζετε και τις λαδώνετε ελαφρώς για να μην κολλήσουν.
- Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρά κυβάκια κύβους τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα και τα καρότα. Πλένετε και ψιλοκόβετε την πιπεριά.
- Σωτάρετε σε λίγο λάδι όλα τα λαχανικά, τα ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο, ρίχνετε τον ντοματοπελτε, τον κύβο και νερό ίσα που να σκεπάσει τα λαχανικά. Ανακατεύετε να διαλυθεί ο κύβος, σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15΄.Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, ενώ εάν χρειάζεται, βάζετε λίγο ρίγανη και μαϊντανό.
- Ανακατεύετε τις πένες με τα λαχανικά και τη φέτα.
- Τα τοποθετείτε σε πυρέξ και ρίχνετε από πάνω την μπεσαμέλ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30΄.
Μυστικό:
Η σάλτσα των λαχανικών θα πρέπει να πάει μεν σε όλες τις πένες, χωρίς όμως να «κολυμπάνε».