Καλλιεργήστε κρεμμύδι για καλύτερη υγεία
Το κρεμμύδι είναι καλός ρυθμιστής του σακχάρου και μεγάλος εχθρός του καρκίνου, δεν έχει χοληστερίνη και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
Το κρεμμύδι, με σπόρο, ευδοκιμεί Μάρτιο με Απρίλιο. Σε 5 με 7 μέρες βλαστάνει και σε 30 μέρες περίπου είναι έτοιμο για μεταφύτευση.
Έτοιμο για κατανάλωση είναι σε 90 μέρες. Είναι εύκολο στην καλλιέργεια του στον κήπο, ακόμα και σε γλάστρα ή ζαρντινιέρα.
Αν χρησιμοποιήσουμε βολβούς τον Μάρτιο για σπορά θα φτιάξουμε ξερό κρεμμύδι, ενώ το Φθινόπωρο οι βολβοί θα μας δώσουν φρέσκο κρεμμύδι.