Το χρώμα του φλιτζανιού επηρεάζει τη γεύση του ζεστού ροφήματος!

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Πολυτεχνείο της Βαλένθια απέδειξε ότι η ζεστή σοκολάτα, για παράδειγμα, έχει καλύτερη γεύση όταν πίνεται σε πορτοκαλί ή υπόλευκο πλαστικό φλιτζάνι - πληροφορίες που θεωρούνται σημαντικές για τα εστιατόρια και τη βιομηχανία τροφίμων.


Άλλες έρευνες έχουν βρει ότι τα κίτρινα ποτήρια ενισχύουν την γεύση του λεμονιού στα αναψυκτικά, ότι τα ποτά με ψυχρά χρώματα όπως μπλε μοιάζουν να ξεδιψούν περισσότερο από εκείνα με θερμά χρώματα όπως κόκκινο και ότι αν το ποτό είναι ροζ, δίνει την εντύπωση ότι περιέχει περισσότερη ζάχαρη.