Γιατί το μαγείρεμα "καταστρέφει" το παρθένο ελαιόλαδο
Μπορεί το παρθένο ελαιόλαδο να είναι το πιο υγιεινό λάδι, ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα Πορτογάλων επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Food Research International», όταν θερμαίνεται, χάνει πολλά από τα πολύτιμα συστατικά του.
Συγκεκριμένα, το παρθένο ελαιόλαδο περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από τα άλλα έλαια, καθώς και βιοενεργά συστατικά που λέγονται φαινολικές ενώσεις και συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου και άλλων ασθενειών, ωστόσο, κατά το μαγείρεμα η ποιότητά του μειώνεται δραστικά, καθώς αυτές καταστρέφονται.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή