Πολίτικο γιουβέτσι με μανιτάρια και φιστίκια Αιγίνης

Ένα γιουβέτσι διαφορετικό που θα πλημμυρίσει το σπίτι σας με αρώματα, είναι το Πολίτικο γιουβέτσι με μανιτάρια και φιστίκια Αιγίνης.
1'

Υλικά

600 γρ μανιτάρια κομμένα στα 4

200 γρ. κριθαράκι

50 γρ. ρύζι μαύρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 ντομάτες τριμμένες

1 κουταλιά πάστα ντομάτας

Ψιλοκομμένο βασιλικό

½ κουταλάκι μυρωδικά ξερά (μαντζουράνα, θυμάρι, δυόσμο)

100 γρ τριμμένη μυζήθρα

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Ελαιόλαδο

Αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε και τα μανιτάρια όπου ανακατεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά, ρίχνουμε και το κριθαράκι μαζί με το ρύζι στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και όλα τα μυρωδικά.

Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και βράζουμε για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Διαβάστε επίσης: Συνταγή για μικρασιατικό καζάν ντιπί