Η Ανδριώτικη Φουρτάλια
Πρόκειται για μια ομελέτα που πάντα έχει μέσα κάποιο άλλο υλικό εκτός από το αυγό. Συνήθως κύβους πατάτας ή και Ανδριώτικο λουκάνικο. Εμείς θα σας προτείνουμε μια εκδοχή αυτού του φαγητού που μυρίζει Άνδρο και κρύβει τέτοια νοστιμιά!
Ανδριώτικη Φουρτάλια
Υλικά (Σερβίρει 4)
8 αυγά
6 πατάτες
4 λουκάνικα χωριάτικο (ροδέλες)
2 κ.σ. δυόσμος
1/2 φλ.τσ. γάλα
τριμμένο τυρί (ξερή μυζήθρα)
Αλάτι,πιπέρι
λάδι (για τηγάνισμα)
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, το δυόσμο αλλά και το τριμμένο τυρί μας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα (ροδέλες). Βγάζουμε τα λουκάνικα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε τα λουκάνικα και το μείγμα αβγών και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις 2 πλευρές. Σερβίρεται ζεστή!
Σημειώσεις συνταγής
Συνήθως το λουκάνικο το χωριάτικο είναι με γλυκάνισο.
Αν δεν είναι της αρεσκείας σας επιλέγετε με πράσο.
Οι νοικοκυρές όταν θέλανε κάτι γρήγορο στις βεγγέρες του χειμώνα από τη φούρια τους φτιάχνανε τη φουρτάλια με τα κοινά υλικά που βρίσκονταν στο σπίτι: πατάτες, αυγά, χοιρινά λουκάνικα και γλύνα.