Λόπκες-τυροκεφτέδες με μπύρα από τη Φλώρινα

Μια ξεχωριστή συνταγή μαγειρικής από τη Μακεδονία είναι οι λόπκες Φλωρίνης.
1'

Πρόκειται για τυροκεφτέδες με μπύρα, ένα γευστικότατο σνακ και συνοδευτικό για όλα τα πιάτα και τις... ηλικίες.

Συστατικά

2 κομμάτια τυρί φέτα θρυμματισμένη ή σε χονδρά κομμάτια
ή μυζήθρα θρυμματισμένη ή φέτα και μυζήθρα θρυμματισμένη
δυόσμο
αλεύρι για πασπάλισμα
για το κουρκούτι
1 φλιτζάνι αλεύρι με 1 κ.γ μπέικιν

2 αυγά
1σφηνάκι μπύρα

Οδηγίες

Βήμα1

Χτυπάμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με τη μπύρα και λίγο αλεύρι. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να ανέβει για μισή με μια ώρα. Όταν περάσει η ώρα, χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και 3-4 σταγόνες λεμόνι ή ξίδι σε μαρέγκα αρκετά σφικτή. Προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα, και το αλεύρι να πετύχουμε ένα κουρκούτι παχύ που να μπορεί να σταθεί στο τυρί, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι, ανακυκλώνοντας το μίγμα από κάτω προς τα επάνω. Ίσως χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή ξερό. Περνάμε το τυρί από το παχύρευστο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Καλή όρεξη!

Cookmania.gr

Διαβάστε επίσης: Φτιάξτε το πιο νόστιμο και γρήγορο σπιτικό σιρόπι σοκολάτας!